back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Tomo Raguž trener Čapljine: Jedna utakmica može popraviti dojam, ali je potreban ozbiljan pristup za proljeće“

Za razliku od prethodne jeseni kada su bili ugodno iznenađenje polusezone, nogometaši Čapljine su se na koncu minule „parkirali“ na neudobnom trinaestom mjestu, koje pri sadašnjoj konstelaciji odnosa, vodi u niži rang. Osvrćući se na polusezonu u prvom redu na pet zadnjih utakmica u kojima je sjedio na klupi Čapljine, trener Tomo Raguž kaže:

„Što se tiče zadnjih pet kola mogu reći da je to bilo rezultatski solidno. Osvojili smo sedam bodova na dvije domaće i tri gostujuće utakmice, što smatram dosta dobrim s obzirom da se ekipa bori za opstanak“.

-Najčešće konstatacije vezane za jesensko izdanje Čapljine, vezale su se za činjenicu da nije bilo klasičnog napadača.

-Mene je zatekao taj problem, imali smo tu samo Salku Jazvina koji je bio dosta dobar, ali pravog napadača koji će iz dvije – tri prilike sigurno postići pogodak, nije bilo. Za razliku od nas većina klubova to je imala. Nešto smo improvizirali, snalazili se, čak to loše nije ni izgledalo. Položaj Čapljine ne izgleda optimistično, međutim već sa jednom domaćom pobjedom može se dosta popraviti. Pozicija Čapljine rekao bih, nije zavidna, ali mislim da se dobrim radom, dobrim pripremama, a prije svega dobrom analizom, realnim sagledavanjem stanja, može dosta napraviti. Situacija bez obzira na trinaesto mjesto, nije dakle toliko ni loša, ali treba otvoriti oči i ništa ne prepuštati slučaju“, kaže trener Raguž koji na konstataciju da Prve federalna liga nosi epitet teške i nezahvalne, nastavlja:

„Nezgodno je što recimo ove sezone, vjerojatno, ispada pet ekipa, to je trećina lige. U takvoj situaciji klubovi se ne mogu posvetiti mlađim igračima, rezultat je apsolutni vladar svega, a to nije dobro za nogomet. Mogu reći da suđenje nije loše, ima grešaka, ali nema situacija kao što je nekada znalo biti – domaći igrač padne šesnaestercu i svira mu penal. Snimanje utakmica i kontrola dali su rezultata, ali je ukupna infrastruktura naših prvoligaša očajna, recimo ako se usporedimo s nižim ligama u Austriji. U cjelini liga je nezahvalna, nema zapažen medijski tretman, a puno košta. Kad se sve uzme u obzir mogao bi reći da je suđenje jedna od boljih stvari u ligi“, tvrdi Raguž te na upit o pripremama Čapljine, dodaje:

„Što se tiče igračkog kadra da se ne zavaravamo, ima tu dosta prostora, a što se tiče početka priprema, ako se prvenstvo nastavlja 5-og ožujka, većina klubova početak priprema planira šest tjedana prije. To se smatra optimumom, osobno smatram da nije loše početi koji dan ranije, jer u tom razdoblju znaju se dogoditi vremenske neprilike, kada statiraš. Ja sam s klubom imao dogovor za pet kola, morati ćemo sjesti i vidjeti što i kako dalje, kad se to riješi, ja ili netko drugi, napravit će plan i krenuti u drugi dio. Proljeće će zbog ispadanja velikog broja klubova biti teško, ali osobno smatram da bi bila velika šteta da Čapljina ne osigura opstanak u Prvoj ligi“, podcrtava trener Raguž.

U prvom dijelu Čapljina je u 15 utakmica osvojila 17 bodova, zabilježila je četiri pobjede, pet puta igrala neodlučno, dok je šest utakmica izgubila. Zanimljivo, razlika pogodaka je pozitiva 18 danih i 17 primljenih pogodaka, što će reći da je odbrana dobro funkcionirala. No, za opstanak će trebati kvaliteta više.

Tekst i foto: D. Musa

Najave i promocije

Related news