back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Hercegovina za turiste sve atraktivnije zimsko odredište

ako je snijeg ovih dana donio probleme ponajviše u prometu, mnogi su mu se obradovali. Svoje odmore ovih dana brojni će iskoristiti upravo na snijegu. Iako se uz Hercegovinu uglavnom veže ljetni turizam, ni zimskog ne nedostaje.

Rujište iznad Mostara, Kupres i Blidinje idealna su odredišta za odmor na snijegu. Moderno uređene skijaške staze, kvalitetna hrana te niske cjene u odnosu na druge zemlje ono su što turiste privlači i u ovo doba godine.

Kupres i Blidinje najčešće posjećuju turisti iz susjednih zemalja. Za turiste iz daljih krajeva skijališta u Hercegovačko-neretvanskoj županiji su najčešće usputna odredišta.

I dok jedni zimske mjesece provode u planinskim i snježnim krajevima BiH, drugi ih pak posjećuju kada je lijepo vrijeme. Brojni sportaši i sportski klubovi na zimske pripreme dolaze upravo u Hercegovinu.

Zimski potencijali Hercegovine nisu iskorišteni do kraja, ali u velikoj mjeri ovise i o vremenskim prilikama. Sudeći po najavama, ali i vremenu posljednjih dana, za zimski turizam u Hercegovini ovo bi mogla biti jedna od boljih godina.

Najave i promocije

Related news