10.6 C
Čapljina
Utorak, 5 ožujka, 2024

U HNŽ-u počeo postupak zapošljavanja prosvjetara na neodređeno

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije napokon je pokrenulo prvu od tri faze zapošljavanja prosvjetnih djelatnika koji godinama rade na određeno.

Osnovne i srednje škole s područja Čitluka, Konjica, Neuma, Mostara te Prozor-Rame raspisale su u zadnjim danima prošle godine natječaj za prijam 130 djelatnika na neodređeno. Natječaj je u nekim školama otvoren osam dana od objave, a kod nekih 15 dana. Postavlje se pitanje hoće li isti imati vremena pripremiti svu potrebnu dokumentaciju jer su zbog blagdana u nekim institucijama neradni dani.

Premda su predstavnici sindikata osnovnih i srednjih škola zadovoljni jer je napokon došlo vrijeme da se riješi situacija nekih djelatnika kojima se već godinam prekida radni odnos pa onda opet uspostavlja, zabrinuti su zbog mogućeg stvaranja tehnološkog viška kod onih škola gdje nema dovoljno djece kako bi se ispunila puna radna norma.

Uz otvoren natječaj za prvih 130 djelatnika, od kojih svaka škola ima ograničen broj prijava kandidata, škole imaju mogućnost prijave na određeno i onih koji su svoj radni odnos započeli prošle godine.

Najave i promocije

Related news