back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Odgođena nastava u HNŽ-u

Nastava u HNŽ-u će se odgoditi do srijede, 11. siječnja, potvrdio je za Bljesak.info Rašid Hadžović, ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a.
“Na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruge roditelja u skladu s vremenskim uvjetima koji su najavljeni, nastava će se odgoditi i počet će 11. siječnja pa ćemo dalje vidjeti što će se događati. Pomjeramo nastavu za dva dana zbog nadoknade, a vidjet ćemo ako bude potrebe za ponovnim pomjeranjem, opet ćemo odgoditi”, rekao je Hadžović.

Kako i kada će se nastava nadoknaditi, Hadžović kaže, da će odlučiti ravnatelji škola, jer se ne može u svakoj školi nadoknaditi nastava na jednak način.

Ovu informaciju za Bljesak.info je potvrdio i Slavko Lauš, predsjednik sindikata učitelja, napominjući još jednom da će se pratiti vremenska prognoza.

”Ovo je prvi put da su se u odluci složili ravnatelji, roditelji, sindikat i ministar”, rekao je Lauš.

Podsjetimo, ranije su ravnatelji i sindikati iznijeli uvjet pod kojim je moguća odgoda nastave.

”Dakle jedini uvjet je da se nastava nadoknadi za vrijeme proljetnog raspusta. Za vrijeme proljetnih praznika djeca neće ići u školu na Veliki četvrtak i petak, u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Trebali su ostati još četiri dana, međutim onda bi trebali nastavu početi četvrtkom i tu bi mogli nadoknaditi ovo što bi sada izgubili”, rekao je Lauš dodajući kako će se ovaj prijedlog dati ministru i Udruzi roditelja.

”Mislim da je ovo jedino rješenje da napravimo dobar posao za djecu, jer je sada prehladno, a i da se nastava ne gubi”, zaključuje Lauš.

bljesak.info

Najave i promocije

Related news