back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Čapljinski rukometaši ponovo u „sedlu“

Boljim poznavateljima rukometa pogled na ljestvicu Prve rukometne lige Federacije, južna skupina, puno govori. U prvom redu to su činjenice da je Bosna na čelu sa stopostotnim učinkom, što se od Visočaka s obzirom da su iz Premier lige prošle sezone ispali ni krvi ni dužni, očekivalo, a druga je Čapljina. Visočaci imaju maksimalnih 36 bodova, drugoplasirana Čapljina 31, dok trećeplasirana Vogošća 2, s 22 boda osjetno zaostaje za vodećim dvojcem. Čapljina se poslije dvogodišnje letargije koliko je bilo potrebno za stasavanje novog naraštaja, nakon ispadanja iz Premier lige, brzo oporavila.

Podsjećamo, najnoviji uzlet RK Čapljina uslijedio je poslije potonuća u prvoligaški prosjek. Naime, prije samo dvije i pol godine Čapljina je igrala finale kupa BiH, poražena je od banjolučkog Borca, nakon čega je uslijedio rasap. Klub jednostavno nije bio financijski i organizacijski moćan zadržati igrače, koji su se poput rakove djece razmilili na sve četiri strane. Iz te generacije Rodin i Miličević danas igraju u Izviđaču, Marin Vegar je u Nexeu, Suton u Njemačkoj, Bartolović i Mataga u Metkoviću, Pervan i Šutalo u Leotaru, Kordić u Hercegovcu…, a dio je okrenuo leđa rukometu zbog posla ili škole. Uglavnom, sezonu poslije jednog od najboljih rezultata u povijesti, Čapljina se preselila u niži rang gdje je prošle godine trener Dragan Suton, uigravao potpuno novu momčad. U međuvremenu klub je napustilo dvadesetak igrača pa je valjalo sve iznova.

„Na to smo navikli, klub nema novca, prinuđeni smo na stvaranje igrača kojima isto tako kad stasaju, nemamo razloga praviti smetnju oko odlaska. Amaterski smo kolektiv, pa igrači kada im se ukaže prilika idu za boljim. Sam se sada pitam kako smo prije dvije sezone igrali Premier ligu i finale kupa, ali eto i to se dogodilo. To je sada prošlost imamo novu perspektivnu momčad, vidjet ćemo što će donijeti vrijeme. Dobro ćemo se pripremiti i u drugoj utakmici nastavka pokušati savladati Bosnu i tako, ako ništa, prvenstvo učiniti zanimljivijim“, govoreći o zbivanjima u klubu kaže trener Suton.

Da nova momčad Čapljine u nastavak prvenstva ide bez kalkulacija, potvrđuje i rani početak priprema.

„Počeli smo odmah iza novogodišnjih praznika. Imamo mladu ekipu kojoj duža stanka može samo štetiti, uz to nastojimo iskoristiti školski raspust kako bi se što bolje pripremili za nastavak. Cilj, već smo ga ostvarili, stvorili smo novu poletu ekipu koja se ravnopravno može nositi i sa iskusnijim sastavima. Ako se ukaže prilika, napast ćemo i prvo mjesto“, uz osmjeh rezimira trener čapljinskih rukometaša.

U slučaju čapljinskog rukometa valja reći da je ovo četvrti uzlet u poraću. Naime, Čapljinci predvođeni sadašnjim trenerom Sutonom, Dragičevićem, Ljubićem i tada tek petnaestogodišnjim Nikolom Prcom izgubili su finale kupa Herceg-Bosne, igrano u Metkoviću, od Izviđača nakon čega je uslijedi razlaz prijeratne generacije, nekoliko godina poslije nova generacija predvođena vratarom Ljubićem, Kukrikom i Denisom Vegarom opasno je prijetila, međutim prazna riznica uvjetovala je razlaz, da bi pet, šest godina poslije stasala nova generacija koja je igrala finale Kupa BiH, ponovo je slijedio razlaz, pa su sada Čapljinci po četvrti puta, u dva desetljeća, u „sedlu“. Dokle?

D. Musa

Najave i promocije

Related news