back to top
14 C
Čapljina
Petak, 29 ožujka, 2024

Vlada HNŽ-a planira izdvojiti 12 milijuna maraka za pravomoćne presude

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u 2016. godini izdvojila je više od dva milijuna maraka za isplatu pravomoćnih presuda po sudskim tužbama proračunskih korisnika.

Po riječima predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega, njegova Vlada opredijeljena je dodatno osnažiti sve aktivnosti na rješavanju problema s kojim se suočava zbog tužbi i presuda na teret županijskog proračuna.

Pored dva milijuna maraka koje je Vlada HNŽ-a isplatila u 2016. godinu, u 2017. planirano je oko tri milijuna maraka za isplatu sudskih tužbi, a do konca mandatnog razdoblja ukupno 12 milijuna maraka za tu svrhu, priopćeno je iz županije Vlade.

“U traženju najboljih rješenja, Vlada je tijekom 2016. godine započela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je vjerovnicima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna ponudila mogućnost izvansudske nagodbe, što se pokazalo kao vrlo dobar model kojeg će Vlada nastaviti i tijekom ove godine”, izjavio je Herceg.

Dodao je kako je do konca ovoga mjeseca otvoren rok za prijavu u drugom javnom pozivu za izvansudske nagodbe te je pozvao zainteresirane da se jave kako bi zajedničkim angažmanom postigli dogovor i našli rješenje zajedničkog problema Vlade i proračunskih korisnika.

Po njegovim riječima, Vlada kojoj je na čelu prva je koja je ozbiljno krenula u rješavanje tog problema koji se godinama akumulirao i postao najozbiljnija prijetnja financijskoj stabilnosti HNŽ-a.

Herceg je istaknuo kako je usvajanje Dokumenta okvirnog Proračuna za razdoblje 2016.- 2018. i planiranje značajnog iznosa u tu svrhu potvrda odlučnosti Vlade da to pitanje konačno riješi.

Najave i promocije

Related news