back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Mario Mikulić: “Obrazovanje je naša budućnost i pokretač prema napretku”

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je javna tribina na temu „Iskustva i političke perspektive mladih“ koju je održao asistent zastupnice u Europskom parlamentu Mario Mikulić.

Tribini je nazočio veliki broj studenata kako sa Filozofskog fakulteta, tako i sa drugih fakulteta, ali i mnogi zainteresirani za današnju temu.

Mikulić je govorio o praktičnim iskustvima iz političkog života mladih, obrazovanju koje smatra jako bitnim u izgradnji mladih kao kvalitetnih osoba te važnosti političke aktivnosti studenata i mladih pa makar to bilo samo kroz konzumiranje građanske dužnosti izlaska na izbore.

„Konstantan rad na sebi i obrazovanje ključ su uspjeha mladih u Bosni i Hercegovini. Da bi se istaknuli i napravili napredak nužno je da se mladi što više obrazuju, kako formalno, tako i neformalno jer znanje je ono što nam trajno ostaje“, rekao je Mikulić osvrćući se na perspektivu mladih u Bosni i Hercegovini.

Tribina je održana na inicijativu asistenta na Filozofskom fakultetu Marina Čuljka, a upravo on je pojasnio svrhu ove tribine: „Htjeli smo dovesti mladu osobu koja aktivno sudjeluje u politici, koja može nešto konkretno iz svog osobnog iskustva reći i poručiti mladima, kako bi studentima približili političko komuniciranje i odnose s javnošću u politici“.

Mikulić je zaključio kako je obrazovanje “naša budućnost i pokretač prema napretku”.

treci.ba

Najave i promocije

Related news