back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Čapljinke Butigan i Pažin briljirale na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Božana Butigan i Iva Pažin, dvije mlade odbojkašice iz Čapljine, definitivno su bile najzapaženije igračice kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo.

Naime, Butigan i Pažin branile su boje hrvatske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za kadetkinje u Rovinju, a kroz tri utakmice obje su se nametnule kao najbolje u nekoliko segmenata.

U utakmici protiv Norveške, koju je Hrvatska izgubila sa tijesnih 3:2, Božana Butigan bila je najbolji bloker.

”Najveća čast, a i uspjeh za svakog sportaša je predstavljati svoju državu diljem svijeta, slušati himnu i gledati grb svog naroda i shvatiti da igraš za njih. Čast je u ovom slučaju još veća dobivanjem titule za najboljeg blokera kvalifikacija, te biti najboljim igračem i blokerom protiv Grčke koja je bila jedini favorit skupine.

Ovo mi je samo pokazalo da se trud, rad i volja itekako isplate i dolaze na vidjelo pa je sigurno da ću se uz zdravlje i Božju pomoć od sada još više truditi i trenirati te se u sljedećim ”izazovima” nadam što boljim rezultatima”, izjavila je Božana Butigan.

U utakmici protiv Grčke Butigan je proglašena najboljom igračicom sa osvojenih 19 poena, dok je odmah iza nje Iva Pažin sa 18 osvojenih poena. Pažin je u ovoj utakmici proglašena i najboljim smečerom, dok se Butigan okitila i titulom najboljeg blokera.

Posljednju utakmicu Iva Pažin obilježila je sa titulom najboljeg servera, u kojoj je upisala čak četiri asa.

Podsjetimo, Butigan i Pažin prošlog su ljeta iz Čapljine otišle u Zagreb, gdje nastupaju za zagrebačku ”Mladost”, a odmah po odlasku u Zagreb uslijedio je poziv u hrvatsku reprezentaciju, gdje su se u prvom nastupu pokazale najboljima.

Bljesak.info

Najave i promocije

Related news