10.6 C
Čapljina
Utorak, 5 ožujka, 2024

Vlada HNŽ-a omogućila subvencije i stipendije za 400 studenata

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović potpisao je danas u Mostaru ugovore sa studentima, dobitnicima stipendija i subvencija smještaja u studentski dom za akademsku 2016./2017. godinu.
Stipendije od 120 KM mjesečno i subvencije smještaja dobilo je 400 studenata, čime je dostignuta brojka oko 1.550 studenata koje ove godine financira Vlada HNŽ-a.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg ocijenio je današnji događaj još jednim dobrim korakom rada županijske Vlade koja je, kako je kazao, uvijek vodila računa o studentskom standardu.

– Županija svake godine izdvaja sve veći dio sredstava za financiranje stipendija i subvencija smještaja studenata. Prošle godine u rebalansu proračuna Vlada je za 200.000 KM povećala sredstva za stipendije, a i ove godine u proračunu smo predvidjeli dodatna sredstva – istaknuo je Herceg.

Ove godine na natječaj se prijavilo oko 1000 studenata, odabrano je njih 400, a prednost su imali prije svega uspješni studenti, kao i braniteljske i socijalne kategorije. Stipendije su namijenje redovitim studentima za pet godina studiranja.

– Ponosni smo da pravimo još jedan od onih ključnih koraka u sređivanju i stabilizaciji obrazovanja. Čestitam studentima dobitnicima stipendija i subvencija sa željom da stipendije koriste do kraja studiranja – kazao je ministar Hadžović.

FENA

Najave i promocije

Related news