back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Izbori u Stocu 5. ili 12. veljače

Ponovljeni izbori u općini Stolac mogli bi biti održani u nedjelju 5. veljače, ili u nedjelju iza toga 12. veljače. Konkretan datum će se znati nakon što Sud Bosne i Hercegovine donese rješenja po žalbama koje su stigle nakon odluke Središnjeg izbornog povjerenstva o poništenju izbora u Stocu.

A na odluke SIP-a o Stocu pristiglo je 7 žalbi. Četiri se odnose na samu odluku na poništenju izbora u Stocu, a 3 na imenovanje članova općinskog izbornog povjerenstva, potvrdili su za Republikainfo.com u SIP-u BiH.

Sve žalbe proslijeđene su Sudu BiH i čeka se da isti odluči o njima.

Središnje izborno povjerenstvo na sjednici 12. siječnja poništilo je izbore u Stocu, izuzevši “mobilni tim 2” i glasove poštom. Na istoj sjednici Stolac je dobio i zamjenskog predsjednika izbornog povjerenstva – općinskog pravobranitelja Jozu Matića, te dva zamjenska člana – Rifada Zlomužicu(član izbornog povjerenstva Mostar) i Predraga Šupljeglava(bivši član izbornog povjerenstva Mostar) iz Mostara. Njih dvojica predstavljati će Srbe i Bošnjake, jer to iz Stoca nitko nije htio.

Podsjetimo, Stolac je 2. listopada ostao bez izbora nakon što su kandidati, članovi i simpatizeri Inicijative za Stolac nasilno prekinuli izbore u tom gradu.

K.S.P/Republikainfo.com

Najave i promocije

Related news