back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Nastavlja se uređenje zelenih površina

S prvim tjednima nove godine nastavljeno je uređivanje gradskog zelenila. Na zadovoljstvo stanara željezničke zgrade u dvorištu ulice Ruđera Boškovića, počela je obnova uvjetno kazano druge faze, odnosno zelene površine do objekta pošte. Podsjećamo, prošle godine u sklopu rekonstrukcije nogostupa od Pošte do trga kralja Tomislava u cijelosti je obnovljen dio zelene površine, a sadašnji radovi su nastavak uređenja dvorišta ove zgrade koje ujedno služi i kao parking prostor za djelatnike Srednje škole i Općinskog suda.

Podsjećamo, u prošloj godini je obavljeno hortikulturno uređenje parking prostora kod Športske dvorane, uređene su zatim kompletne dionice zelenih površina uz rekonstruirani nogostup, od autobusnog kolodvora, do trga kralja Tomislava, odnosno uz glavnu gradsku šetnicu. To je bio jedan od najvećih hortikulturnih zahvata u poraću, a sadašnji nastavak radova u jednom od dvorišta u ulici Ruđera Boškovića, preko puta Srednje škole dobra je najava za tekuću godinu.

Manje više svima u BiH pa i šire, je poznato da je Čapljina slovila i slovi za jedan od najuređenijih gradova u regiji, pri čemu je zelenilo jedan od njezinih zaštitnih znakova. Uz uređivanje nogostupa i zelenih površina korak u potvrđivanju tog primata bilo je i postavljanje 60 novih košara za otpad i 20 novih klupa na gradskom području. Podsjećamo klupe su postavljene koncem prošle godine.

D. Musa

Najave i promocije

Related news