back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Trener Tomo Raguž žestokim ritmom ‘otapa led’ u Bjelavama

S prvim danima tjedna, zahvaljujući nogometašima Čapljine, živnule su i poslovično vjetrovite Bjelave. Čapljince će i u nastavku sezone s klupe voditi Tomislav Raguž, bivši nogometaš. Podsjećamo, Raguž je momčad preuzeo šest kola prije kraja jesenske polusezone, a nakon solidne završnice uslijedio je nastavak suradnje. Slika prvog “radnog” dana ostavila je dojam kako šef struke kluba iz Bjelava ništa ne prepušta slučaju, odmah nakon prozivke igrača odnosno kratkog upoznavanja sa zadacima i ciljevima, pristigle momke izveo je na promrzli travnjak.

Cilj ostanak u 1. ligi

Govoreći o radu i ciljevima u nastavku sezone, Damir Obad, sportski direktor kluba, kaže:

– Cilj je ostanak u Prvoj ligi FBiH. Sadašnje 13. mjesto to ne osigurava, međutim, u nastavku prvenstva imamo povoljniji raspored koji bi, uz uspješne pripreme, trebao biti jamstvo za ostvarenje plana. Pobjeda u prvoj utakmici protiv vodeće visočke Bosne, imajući u vodu stanje na ljestvici, bila bi nam od kapitalnog značenja. Ta bi nas pobjeda lansirala u sredinu ljestvice, a dalje bi sve išlo lakše. S pripremama smo počeli nešto ranije, upravo u želji da početak proljetnog dijela prvenstva dočekamo spremni”, kaže direktor Obad, koji ističe da za sada u igračkom sastavu nema većih promjena:

– Nekoliko juniora, kao nagradu za rad i zalaganje, priključili smo prvom sastavu, tu je i nekoliko igrača iz okolice koji traže afirmaciju, pri čemu se naš klub mnogima pokazao kao dobra odskočna daska. Dobili smo dvojicu veznih igrača, Martina Puljića iz GOŠK-a, dok je Miketek iz Zrinjskog došao na posudbu. Za sada je otišao jedino Petar Raguž u dubrovački GOŠK, želju za odlaskom pokazuje i Salko Jazvin. Bez obzira što je riječ o našem prvom strijelcu ako se odluči za viši rang, nećemo mu praviti smetnje, naglašava direktor Obad.

Provjera u subotu

Zanimljivo, uz to što se od starta priprema krenulo punom snagom, ni s pripremnim utakmicama u Čapljini neće se čekati. Već u subotu 21. siječnja slijedi prva provjera, i to protiv premijerligaša Širokog Brijega. U srijedu, 25., nova je priprema utakmica protiv hrvatskog ligaša Neretvanca iz Opuzena, a dogovorene su još dvije jake pripremne utakmice protiv premijerligaša Željezničara i Metalhegea.

Kako ističe direktor Damir Obad, rane provjere tempirane su s ciljem isprobavanja pristiglih nogometaša, odnosno konsolidiranja momčadi.

vecernji.ba | Dušan Musa

Najave i promocije

Related news