10.6 C
Čapljina
Utorak, 5 ožujka, 2024

Na Blatu se predstavljaju Čapljina i Široki

Nakon petnaestak uvodnih treninga, što u dvorani što na travnjaku, koji su u pravilu teži dio priprema, nogometaše Širokog Brijega danas čeka prvi ogledni susret.

Slabi plasmani

Na Blatu u 14 sati “postrojbe” s Pecare ugostit će federalni prvoligaš Čapljinu, koja je pod vodstvom trenera Tome Raguža također rano počela pripreme jer će na proljeće voditi neizvjesnu borbu za ostanak u ligi (Čapljinci su polusezonu završili na “nesretnom” 13. mjestu sa 17 bodova i nalaze se u opasnoj zoni). I Širokobriježani su u “minskom polju”, drže 7. mjesto na ljestvici, koje im (trenutačno) jamči “ligu za bedaka”. Ali, na Pecari čvrsto vjeruju da će u preostala četiri kola “natući” dovoljno bodova i ući među prvih šest momčadi:

– Želje svih nas iste su: ući u Ligu za prvaka, a u nastavku izboriti mjesto na europozornici, dio je onoga što je izjavio Goran Sablić na predstavljanju medijima u srijedu.

Sablić i članovi njegova stručnog stožera Hrgović, Ćorić, Marić i Crnjac u četvrtak i petak održali su nekoliko treninga na travnjacima na Pecari i Blatu, što je u odnosu na ostale premijerligaše (osim Zrinjskog) pravi privilegij. Jer, klubovi iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Jajca, Krupe, Viteza, Bijeljine i Kaknja uvodne pripreme obavljaju po dubokom snijegu, na pravoj mećavi i velikoj hladnoći:

-Travnjaci su zamrznuti, ali ipak radimo dobro. Momci su vrijedni, nemam nikakvih primjedbi. Danas protiv Čapljine svi koji su na pripremama dobit će određenu minutažu. Osim ako pojedinci ne budu sposobni igrati zbog većinom sitnih ozljeda. To su Bralić, Ćorić, Juričić, rekao nam je jučer trener Sablić, dodajući da ranije ozlijeđeni Krstanović redovito trenira:

– Nije teško, treninzi su zanimljivi. Samo je hladnoća mali problem, ako je to uopće problem, rekao nam je Josip Ćorluka.

S plus 30 na buru i hladnoću

Na hladnoću se već naviknuo Wagner koji se u ponedjeljak pridružio suigračima na pripremama, nakon što je više od mjesec dana proveo s obitelji na odmoru u rodnom Brazilu, gdje temperature rijetko padaju ispod plus 30 stupnjeva. Wagner kaže kako se odavno naviknuo na blatsku buru i hladnoću…

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news