back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

HNS BiH:”Zloupotrebljava se teza o udruženom zločinačkom pothvatu”

25 godina nakon rata u Bosni i Hecegovini dalje postoji neslaganje o njegovu karakteru i posljedicama. Udruženi zločinački pothvat, zapovijedna odgovornost u procesuranju ratnih zločina u BiH te selektivna primjena zakona bile su teme okruglog stola u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora.

Kako bi se rasvijetlila istina o Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini te ulozi HVO-a i hrvatskog naroda, danas je u prepunoj dvorani HDZ-a BiH održan okrugli stol.

Sudionici okruglog stola su istaknuli kako je uvidom u procesiranje u ratnih zločina od 2004. do 2015. godine vidljiva zlouporaba i od pravosudnih institucija BiH u selektivnom pristupu ratnih zločina u zemlji.

“Primjetno je da se Domovinski rat u BiH zloupotrebljava za donošenje rješenja o budućnosti BiH”, rekao je Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata BiH.

Raguž je istaknuo kako se teza udruženi zločinački pothvat koristi samo kada su u pitanju pripadnici HVO-a i Vojske Republike Srpske. Izrazio je i nadu kako će ova teza, koja prema njegovim riječima nema temelje, pasti u žalbenom postupku haškoj šestorki.

nasatv.ba

Najave i promocije

Related news