back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Pripreme GOŠK-a: Stigao trener Vojvodić u Gabeli počela „mobilizacija“

Nakon duge dvomjesečne stanke prozivkom nogometaša GOŠK-a probudila se nogometna Gabela. Kako je u međuvremenu od završetka jesenske polusezone pa do početka priprema za proljetni dio sezone klub ostao bez dugogodišnjeg predsjednika Pere Pavlovića, nastavak je počeo uz posebni senzibilitet. U spomen na čovjeka koji je za GOŠK mješavina onoga što su Vicente Calderon i Jesus Gil za slavni Atletico Madrid, cilj je po drugi puta plasirati se u Premier ligu. U tu svrhu angažiran je Darko Vojvodić s Gabeljanima uspješni trener, kojeg su kako to vole reći ovdašnji nogometni fanatici „sile mraka“ spriječile da prije sezonu i pol po drugi puta uvede GOŠK u premijer ligu. Dolazak Vojvodića koji slovi kao veliki radoholičar, označio je početak svojevrsne mobilizacije u Gabeli.

Naravno, poslije prozivke trener Vojvodić je bio i prava adresa za razgovor kojeg smo započeli neizbježnim, o razlozima povratka:

„To su prije svega pozitivne impresije iz prvog mandata. Bio sam odlično primljen od strane Gabeljana, ljubio nas je i rezultat, nismo uspjeli ostvariti cilj, zašto zna to nogometna javnost u BiH. Imao sam angažman u Zvijezdi, bilo je i drugih ponuda, ali Gabela je izazov, došao sam nastaviti gdje smo stali“, nižući dojmove govori trener Vojvodić, te nakon primjedbe – neće biti lako, nastavlja:
„Svakako, velika su četiri boda zaostatka. Neka se nitko ne naljuti, mislim da je jesenski učinak GOŠK-a neuspjeh u odnosu na igrački kadar. Cijenim da je liga nešto slabija nego kad smo prije dvije sezone jurišali na Premier ligu. Međutim, dolaskom u Gabelu prihvatio sam izazov. Povoljna su okolnosti što u prvom kolu idemo u goste Novom Travniku, a u zadnjem ćemo biti domaćini, a nepovoljna što većini konkurenata idemo u goste“.

-Tko su konkurenti?

-Pa sve ekipe koje su ispred nas, visočka Bosna, Travnik, Orašje, pa Bratstvo. Pratim događaje, svi se pojačavaju. Travnik i Bosna pokazuju jednu ozbiljnost, međutim i mi imamo svoje adute.

-Pripreme, pretpostavljamo da je plan već razrađen?

-Prvi tjedan slijede laganiji treninzi, većina igrača se profesionalno ponašala tijekom stanke, nisu se zapustili, čak bi volio da su se neki i bolje odmorili. Bila je u kombinaciji utakmica protiv Slobode, ali je otpala, a nakon uvodnog dijela selimo u Novigrad, na devetodnevne pripreme. Nakon povratka slijedi nastup na turniru Andrije Ankovića, a nakon njega završene pripreme. Moj je cilj da prije podne imamo trening, a popodne utakmicu. Kad sam prošli puta bio u GOŠK-u, u pripremnom razdoblju smo odigrali petnaest utakmica. Utakmice su najbolji trening. GOŠK ima i nekoliko mladih nadarenih igrača koje ćemo kroz utakmice profilirati za prvu ekipu.

Uglavnom, ako je i bilo „nevjernih Toma“ da GOŠK nema snage za još jedan juriš na Premijer ligu, angažmanom Vojvodića sve sumnje su otpale.

D. Musa

Najave i promocije

Related news