back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Prodaje se Titov Mercedes 600, početna cijena 3 mil. Eura

Poznato je da je Josip Broz Tito volio automobile i da mu je veliki broj ekskluzivnih primjeraka, raznih brendova, služio kao prijevozno sredstvo. Jedan od njih, Mercedes-Benz Pullman 600 Laundelet, prodaje se posredstvom aukcijske kuće Tom Hartley JNR.
Možda su najupečatljiviji Mercedesi 600, od kojih su najatraktivniji bili kabrioleti, odnosno landauleti, što je naziv za modele koji su samo djelimično prekriveni platnenim krovom, piše Auto magazin.

Kako se navodi, u vlasništvu SFRJ bila su dva takva primjerka, od ukupno 59 napravljenih. Kuriozitet je to što spadaju u veoma rijetku grupu od svega devet ikada napravljenih landauleta sa šestora vrata.

Primjerak koji je predmet aukcije prodan je još 1989. godine. Proizveden je 1971. godine, a u razdoblju poslje Titove smrti do trenutka prodaje korišten je na Brijunima za potrebe prijevoza vrlo važnih uzvanika s pulskog aerodroma do rezidencije.

Kako piše Auto magazin, uprava Brijuna je u tajnosti prodala ovaj primjerak Mercedesa 600 sa serijskim brojem 001854 kupcu iz inozemstva i od tada je promijenio nekoliko vlasnika, odnosno kolekcionara.

Za prodaju se pobrinula aukcijska kuća Tom Hartley JNR, a neslužbena informacija je da će početna cijena aukcije biti nešto manja od tri milijuna eura, piše Auto magazin.

Pokreće ga benzinac zapremine 6332 ccm, a do sada je ukupno prešao 27.378 kilometara.
vecernji.ba

Najave i promocije

Related news