back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

“Vidjeli su dubrovačke oznake te nas udarali uz povike: Ustaše!”

U tučnjavi koja je u nedjelju ujutro izbila u restoranu u sklopu benzinske crpke “Hifa” u neposrednoj blizini Fabrike duhana Mostar ozlijeđena su dva državljanina Hrvatske. Preciznije, do napada na njih došlo je oko 3.20 sati, a u ovom incidentu sudjelovala su četvorica, i to trojica iz Mostara i jedan iz Sarajeva, od kojih su dvojica s adresom prebivališta u Dubrovniku, gdje i rade kao kuhari, piše Večernji list BiH. Kako su nam ispričala dvojica ozlijeđenih mladića, oni su se prethodno svojim automobilom, registracijskih oznaka Dubrovnika, dovezli do ovog restorana kako bi nakon noćnog izlaska jeli. Unutar restorana u kojem je bilo dosta gostiju izdvojila su se dvojica koja su počela s verbalnim vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Potom su novopridošli gosti zadobili udarce pepeljarama te rukama i nogama.

Jedan od njih je pao na pod te je nastavio primati udarce, a drugom mladiću je prislonjen pištolj na glavu kako ne bi pomogao prijatelju. Obojici mladića oduzeti su mobilni telefoni, s tim da je jedan razbijen.

Nedugo potom stigli su policajci, a napadači su odmah pobjegli na drugi izlaz. Napadnutima je liječnička pomoć pružena u mostarskoj bolnici, gdje su obojici konstatirani potresi mozga, hematomi i druge ozljede.

Napadnuti mladići, još u šoku, kazali su: “Tko zna što bi dalje bilo da nije stigla policija”. Također, ogorčeni su činjenicom da nitko od drugih gostiju nije prišao kako bi zaustavio tučnjavu. U objektu postoji i videonadzor koji bi policajcima trebao pomoći u rješavanju ovog incidenta.

– Pri povratku na počinak, iz diskoteke smo svratili do restorana koji radi do jutra te parkirali vozilo ispred staklenog portala te unutra pronašli slobodan stol i naručili ćevape. Odmah nakon toga nam je prišao nepoznati mladić te, uz psovke, povikao da smo ustaše. Nakon toga me je više puta udario pepeljarom po glavi i gađao mobitelom koji je također zgrabio sa stola. Prijatelj mi je htio priskočio u pomoć, ali drugi stariji napadač mu je prislonio pištolj na glavu i izustio: “Bolje ti je nemoj!” I njega su tukli – priča nam jedan od dvojice ogorčenih mladića, koji navodi da su i lani nekoliko puta bez problema svraćali u ovaj restoran.

Od težih posljedica sačuvala ih je činjenica da su policajci, koji su u posljednje vrijeme u stanju pripravnosti zbog brojnih oružanih pljački i povećanog uličnog nasilja, brzo intervenirali. Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni su odranije poznati policiji, a riječ je o Esmeru Crnomeroviću (22) i Salku Gološu (47), koji su zaradili tek prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira. Oštećenima ostaje mogućnost privatne tužbe. Inače, ratni vojni invalid Gološ upravo je poznat po sličnim incidentima, a i prošlog mjeseca bio je privođen nakon prijetnji, pokazat će se tzv. startnim pištoljem, građevinskim inspektorima, koji su htjeli zapečatiti nelegalno izgrađeni objekt u mostarskom naselju Šehovina. I tada je bio pobjegao do dolaska policije pa je naknadno uhićen i opet pušten.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news