back to top
10.6 C
Čapljina
Petak, 19 travnja, 2024

Skupština HNŽ-a odgovorila na pitanja iz Europske unije

Upitnik koji je iz Europske unije stigao u Bosnu i Hercegovinu prije nekoliko tjedana raspoređen je na sve razine vlasti. Svi, sukladno svojim nadležnostima, daju odgovore na postavljanja pitanja, a većina institucija je ovom procesu posvetila mnogo pozornosti. Jedna od prvih institucija koja je već završila svoj posao po tom pitanju je Skupština HNŽ-a. Kako nam je jučer potvrdio dopredsjednik Skupštine Tomislav Martinović, na jučerašnjem kolegiju su definirani odgovori i oni će biti poslani nadležnim institucijama. – Nismo imali mnogo pitanja na koja smo trebali odgovoriti, ali smo željeli taj dio posla završiti u što kraćem roku i dati kvalitetne odgovore na ono što nam je postavljeno. Mislim kako smo to i uradili i nadamo se kako će i ostale institucije što ažurnije raditi na ovom procesu, rekao nam je jučer Martinović. Dodao je kako ovo nije jedino što je Skupština HNŽ-a u posljednje vrijeme radila, a što se tiče Europske unije i europskih integracija. – Mi smo krajem prošle godine osnovali pri Skupštini HNŽ-a Povjerenstvo za europske integracije. Cilj je županiju što više približiti europskim pitanjima, standardima te, naravno, fondovima. Već imamo nekoliko primjera na prostoru županije u kojima se vidi kako se kroz prekograničnu suradnju može doći do sredstava iz europskih fondova i razvijati ono što imamo na ovim prostorima. Nadam se kako će se ta praksa nastaviti i u ovoj godini, a mogu jamčiti kako će svi ti procesi imati maksimalnu potporu Skupštine HNŽ-a, poručio je dopredsjednik Martinović.

Hercegovačko-neretvska županija jedna je od prvih u Bosni i Hercegovini koja je uspjela kroz projekte prekogranične suradnje doći do sredstava iz Europske unije. Jedan od svijetlih primjera te suradnje je Zračna luka Mostar koja je zahvaljujući tim sredstva proširila svoje kapacitete.

– Moramo iskoristiti šanse koje nam se pružaju. Iako smo prostorno mali, naši potencijali su veliki i želimo se pred Europskom unijom pokazati kao ozbiljan suradnik. Stoga je bilo važno kvalitetno i brzo odgovoriti na pitanja koja su nam stigla iz EU-a, zaključio je Martinović.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news