back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Umjesto kroz Blagaj, autocesta pomjerena da prolazi između zračne luke i magistralne ceste M17

Autocesta je još jednom zapela na jugu zemlje. Mostarci nisu protiv izgradnje autoceste, no smatraju kako trasa južno od grada treba biti izmijenjena. Tisuće mještana iz ugroženih područja potpisalo je peticiju protiv izgradnje trase, a u srijedu je održana i javna tribina.

Želimo Koridor Vc, ali ne želimo da nam uništi imanja i ljepote, poručili su mještani iz Ortiješa, Lakševine, Malog Polja, Hodbine i drugih obližnjih mjesta.

I struka se protivi ovom projektu. Smatraju kako je predložena dionica rezultat političke prosudbe.

Podsjećamo, u Blagaju je prije nekoliko dana vođena žustra rasprava. No, predstavnici Autocesta Federacije BiH tvrde kako je ova dionica za sada najbolje rješenje.

Stav mostarskih institucija je da je želja svih da autocesta u punom profilu konačno zaživi, ali da je potreban kompromis i razumijevanje obje strane.

Stanovništvo je iznijelo svoje argumente, na državnim institucijama je sada da odvagnu dugoročne rizike i iznesu najbolje rješenje. Prihvatljivija rješenja, poput onoga iz 2011. godine, gdje bi cesta zaobišla ova naselja, već su postojala, ali su napuštena. Stanovnici se pitaju – može li se na neke stvari staviti cijena?

Najave i promocije

Related news