back to top
16.1 C
Čapljina
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kružni tok na raskrižju u Prćavcima do početka ožujka

Za vozače koji koriste granični prijelaz Bijača, odnosno dio autoceste na koridoru Vc kroz Hercegovinu, te magistralnu cestu M-6, Čapljina – Ljubuški, nezaobilazna tema je rekonstrukcija raskrižja u Prćavcima kod Čapljine. Zbog radova promet se trenutačno odvija usporeno, jednim prometnim trakom. Radove izvodi mostarska tvrtka “HP Investing”. Sabahudin Bojčić, voditelj gradilišta, kaže:

– Radovi teku dobro, bilo je problema za vrijeme niskih temperatura jer nismo mogli izvoditi betonske radove, mislim da ćemo posao obaviti u roku, do početka ožujka. Imali smo i nekih naknadnih radova jer je postojeći vodovod prolazio sredinom kružnog toka, pa smo ga morali izmjestiti, kao i ostale instalacije, kaže Bojčić. Semafori idu u povijest, znači nema zaustavljanja prometa. Uglavnom, umjesto ranijeg odvojka iz smjera Čapljine prema Zvirovićima, odnosno autocesti i silaska preko nadvožnjaka u obrnutom smjeru, izgradnjom kružnog toka sav promet prema autocesti odvijat će se preko nadvožnjaka, kao i promet između Čapljine i Ljubuškog.

Vozači trebaju obratiti pozornost na radove, imati strpljenja, a izgradnjom kružnog toka bit će sve ljepše, brže i sigurnije, naglašava Bojčić. Izgradnjom kružnoga toka postići će se preglednost prilikom izlaska s regionalne ceste R-425 iz Prćavaca, odnosno autoceste, na magistralu M-6, Čapljina – Ljubuški, i obrnuto. Regionalna cesta R-425 od raskrižja na magistralnoj cesti M-6, do prilaza autocesti u Zvirovićima, u cijelosti je rekonstruirana. Investitor radova je JP “Ceste FBiH”, izvođač “HP Investing” Mostar, projektant “Pronasa” Sarajevo, a nadzor obavlja “IG” iz Banje Luke. Vrijednost radova je 401.429 KM.

Dušan Musa | Vecernji.ba

Najave i promocije

Related news