back to top
17.1 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Predsjednik Čović u posjeti Đaka city-u

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine prof. dr.  Dragan Čović boravio je danas u službenoj posjeti Općinskom odboru HDZ BiH Čapljina.

U zgradi OO HDZ BiH Čapljina održana je tako 11. sjednica  kojoj su uz predsjednika OO HDZ BiH Čapljina dr. Smiljana Vidića nazočili svi članovi ovog Općinskog odbora.

Predsjednik OO HDZ BiH Čapljina dr. Smiljan Vidić na početku sjednice je podnio izvješće o radu ovog Općinskog odbora u proteklih šest mjeseci.

Ključni događaj u ovih proteklih šest mjeseci jesu lokalni izbori u BiH odnono priprema za lokalne izbore. Unatoč izuzetno negativnoj kampanji oporbe Općinski odbor HDZ BiH Čapljina je osvoio uvjerljivu većinu u Općinskom vijeću što znači 15 vijećnika od ukupno 25.  Kandidat za načelnika  HDZ BiH ovoga Općinskog odbora također je uvjerljivom većinom još jednom  potvrdio svoj mandat kazao je za Đaka city – Čapljina portal predsjednik Vidić.

Predsjednik Vidić  se osvrnuo i na funkcioniranje Kluba vijećnika HDZ BiH  u Općinskom vijeću i istaknuo visok stupanj jedinstva što rezultira uspješnim radom zakonodavne i izvršne vlasti. U nekoliko rečenica dr. Smiljan Vidić se osvrnuo i na funkcioniranje lokalne vlasti istaknuvši veliko zadovoljstvo usvojenim proračunom te nastavkom realizacije velikih projekata kao i najava planiranih projekata za 2017. i 2018.godinu.

Nazočnima se također obratio i predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović koji je napravio jednu iscrpnu analizu trenutnog društveno – političkog stanja u BiH, te svih izazova pred kojima stoji HDZ BiH kao stožerna stranka Hrvata u BiH.

”Meni je drago da sam danas u Čapljini da sam razgovarao sa prijateljima iz Općinskog odbora HDZ BiH. Naravno iskoristio sam prigodu nešto i više od četiri mjeseca nakon lokalnih izbora da čestitam i doktoru Vidiću i svim našim općinskim vijećnicima, treba vrlo glasno naglasiti da je to jedna ogromna obaveza, a naravno i zahvala svim našim članovima, simpatizerima, glasačkom tijelu jer ponovno imamo 15 vijećnika u Općinskom vijeću Čapljina, što nam daje mogućnost da možemo provesti sve ono što smo u kampanji obećali našim ljudima bez obzira da li je domen – općinska vlast, županijske ili neke više, da im pomognem da budemo do kraja uz njih i u tom smislu bi im čestitao i ohrabrio projekte koje imamo i iz kojeg resora dolaze da u komunikaciji s nama ili višim razinama vlasti za koje sam siguran da bi u potpunosti stoje uz našu Čapljinu i uz doktora Vidića da realiziramo te projekte.

Što se mene tiče, želio sam upoznati sve kolege ovdje sa aktualnom političkom situacijom u BiH. Puno je stvari koje se svakodnevno događaju, a nisam siguran i zbog moguće neadekvatne zastupljenosti u medijima nositelja političkog života hrvatskog naroda, primarno HDZ-a.. Želio sam vrlo jasno prokomentirati taj aktualni politički trenutak gdje smo proglasili 2017. godinu kao godinu svih preokreta u BiH, a i naravno za hrvatski narod, kako na europskom putu jer vjerujem da ćemo zamah koji smo prošle godine napravili i ove godine okončati na način da ćemo do kraja godine dobit kandidatski status i vjerujem da je došlo vrijeme da se svi razumijemo u BiH da ćemo aktivirati MAP u ovoj godini, to bi bio jedan veliki iskorak kada je u pitanju ta bitna vojna infrastruktura ja sam siguran da je i to jedan korak koji će voditi bih ka jednoj potrebi unutarnje transformacije kada je u pitanju ta bitna vojna infrastruktura”, poručio je Čović.

đaka city

Najave i promocije

Related news