back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Dragan Bender zbog operacije gležnja propušta ostatak sezone

Najmlađi košarkaš u NBA ligi, 19-godišnji “rookie” Phoenix Sunsa, već je neko vrijeme imao problema s gležnjem. Kako ih nije mogao riješiti, klub ga je poslao na operaciju. Sezona je za njega gotova.

Kao malo vode na dlanu cijele ove sezone drže Dragana Bendera u njegovim Phoenix Sunsima. Pažljivo mu doziraju minute na terenu, opraštaju neke mladenačke slabosti, čvrsto stoje iza njega u svakom trenutku, ali dogodilo se ono na što nitko ne može utjecati. Ozljeda gležnja muči 19-godišnjaka iz Čapljine već neko vrijeme, zbog nje je i manje igrao u posljednjih nekoliko utakmica, a sad su Phoenixovi liječnici odlučili da je vrijeme za operaciju.

Iz izvora bliskih Sunsima i Benderu došla je informacija kako odlazak na operaciju automatski znači i završetak sezone za mladog košarkaša, no nedugo potom pojavio se i demantij takve tvrdnje. Navodno još ništa nije sigurno, moguće je da Bender, nakon što “ispegla” taj desni gležanj, odigra još koju utakmicu do kraja sezone, prenose 24sata.hr.

Trener Earl Watson davao mu je ove sezone u prosjeku nešto manje od 13 minuta po utakmici, a Bender je to vrijeme koristio za učinak od 3,2 koša i 2,2 skoka. Odigrao je dosad već 38 utakmica u najboljoj ligi na svijetu, prošao je prvu fazu prilagodbe, ali još je puno posla pred ovim talentiranim mladim košarkašem.

Stanka poput ove koja slijedi neće mu, naravno, najbolje sjesti, ali velike stvari za njega ionako su u godinama koje dolaze. I koliko god suosjećamo sa Sunsima, puno nam je važniji pogled na ovu priču iz perspektive hrvatske reprezentacije. A tu – nema problema. Hrvatska će Europsko prvenstvo, koje će se održavati u četiri države (Finska, Izrael, Rumunjska, Turska), igrati od 31. kolovoza do 17. rujna, a to je dovoljno vremena da ovaj gležanj bude davno zaboravljen slučaj.

Najave i promocije

Related news