back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

U Čapljini održana javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom

Druga javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, za općine Čapljinu, Stolac, Čitluk, Neum i Ravno danas se održala u dvorani Općinskog vijeća Čapljina.
Zaštita obitelji s djecom predstavlja potporu obitelji kroz materijalna i druga davanja i pružanja usluga stručnog rada, s ciljem pomaganja u podizanju, odgoju i zbrinjavanju djece, kao i njihovog osposobljavanja za samostalan život i rad.
Prva javna rasprava o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, za općine Jablanica, Konjic i Prozor-Rama održana je u općini Jablanica.
Naime, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a organizira tri javne rasprave, uz spomenute treća javna rasprava će se održati u Mostaru.
Zakon o zaštiti obitelji s djecom Vlada HNŽ-a usvojila još 16. prosinca prošle godine.
Vlada HNŽ-a dala je obvezu da se u roku od tri mjeseca provedu javne rasprave te nakon toga da se u zakon ugrade primjedbe, prijedlozi i mišljenja, koja nisu u suprotnosti s federalnim zakonom i drugim propisima u smislu poboljšanja njegove primjene u praksi.
Javnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom predvodile su gospođa Janja Milinković savjetnica ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ –a, gđa. Majda Kurtović, gđa. Jadranka Miloš i gđa. Irena Vrankić.
Sve primjedbe i prijedloge izrečene na javnim raspravama, kao i one koje su dostavljene na propisanom obrascu na e-mail i/ili na adresu ovoga Ministarstva bit će razmatrane pri izradi teksta Prijedloga Zakona.
Krajnji rok za dostavu pisanih prijedloga i sugestija je 16. ožujak 2017. godine.
đaka city

Najave i promocije

Related news