back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Danas na blagdan Gospe Lurdske prije četiri godine otvoren Dom Hospicija za stare i nemoćne – Betanija Čapljina

Danas na blagdan Gospe Lurdske navršavaju se četiri godine od otvaranja doma i hospicija. Naša ustanova koja je u četiri godine medicinsku, socijalnu, psihološku i duhovnu skrb pružila preko 120 bolesnika i njihovih obitelji nastoji svake godine obilježiti svoj rođendan. Bolesnici, mali dio pokretnih, a većina u kolicima i pod nadzorom vrijednih medicinskih sestara i njegovateljica već danima su se pripremali za jučerašnji blagdan blaženoga Alojzija Stepinca za kada je odlučeno da se upriliči proslava četvrtoga rođendana doma i blagdan zaštitnice bolesnika Gospe Lurdske.
Već danima socijalna radnica pripremala je starice i starce, bolesnice i bolesnike kako bi pjesmom zahvalili Kristu i Gospi na svakoj vrsti potpore koju im pruža u njihovim patnjama, ali i strpljenju koje pruža zaposlenicima ovoga doma. Nakon Mise neki rekoše da je sve to puno bolje izgledalo na probama opravdavajući se da su bili pod tremom. Međutim, kada ih je na kraju predvoditelj svete Mise ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija don Ante Komadina pohvalio svi su s osmjesima na licima izlazili iz župnog molitvenog prostora „Sv. Franjo Asiški“ .
Na katu, odnosno u dnevnome boravku doma i hospicija već je bila spremna slavljenička torta s četiri svjećice. Tortu je u društvu dviju korisnica prerezao ravnatelj Caritasa don Ante. Nakratko su bolesnici zaboravili na sve svoje zdravstvene probleme koji su ih i doveli u ovu ustanovu. Ukusna torta i meza zaslužni su da barem na nekoliko minuta zaborave na pregršt tableta koje su popili nakon doručka, a koje ih čekaju i nakon ručka. Znaju oni da ih ta medicinska terapija ne može zaobići, ali su sigurni i u to da ni oni ne će zaobići onu duhovnu terapiju koja im je važnija od ove prethodne – kontinuiranu molitvu Gospi Lurdskoj i blaženom Alojziju Stepincu.

Betanija Dom Hospicij Čapljina

Najave i promocije

Related news