back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Započeo 27. međunarodni nogometni turnir „MEMORIJAL ANDRIJE ANKOVIĆA“

Kako i priliči 27. obljetnici međunarodnog nogometnog turnira „MEMORIJAL ANDRIJE ANKOVIĆA“ NK GOŠK Gabela je uspjela na jednom mjestu okupiti klubove koji su među najboljim u našoj regiji.
Turnir u Gabeli igra se u spomen na Andriju Ankovića zlatnog olimpijca iz Rima 1960. nogometaša poniklog u Gabeli. Međutim, ove godine obilježje turniru dati će još jedan GOŠK-ov izdanak Pero Pavlović.
Prije otvaranja samog turnira Uprava Goška je objavila kako je dana 06.02.2017. god. Upravni odbor NK Gošk Gabela donio odluku da stadion u Gabeli koji je do danas nosio ime Podavala sa današnjim danom nosi ime Pero Perica Pavlović, čovjek koji je svoj prerano skončan život u cijelosti posvetio NK Gošku Gabela.
Svečano otvaranje turnira ispred Vlade HNŽ-a, koja je pokrovitelj turnira, izveo je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gosp. Donko Jović koji se također obratio svim nazočnim sa par prigodnih riječi.
Prvog dana turnira odigrana je utakmica između HŠK „Zrinjski“ Mostar i HNK „Hajduk“ Split i između HNK „Gorica“ Velika Gorica i NK „Gošk“ Gabela.

Na početku utakmice položeno je cvijeće ispred spomen obilježja Andrije Ankovića.
Glavni pokrovitelji turnira su Vlada HNŽ, Federalno ministarstvo kulture i sporta, gradonačelnik grada Zagreba, općina Čapljina, Koncerna Agrokor Zagreb i Sarajevski kiseljak kao i odani dugogodišnji sponzori.

đaka city

Najave i promocije

Related news