back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Izaslanstvo općine Čapljina održalo sastanak u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Kako saznaje Đaka City Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem danas je u Zagrebu u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održalo sastanak sa gospodinom Zvonkom Milasom državnim tajnikom Ureda za Hrvate izvan RH.

Načelnik Vidić upoznao je državnog tajnika Milasa s aktualnim stanjem, te problemima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose. Poseban akcent je stavljen na infrastrukturni razvoj novih naselja u općini Čapljina.
Državni tajnik Milas pohvalio je napore koje Čapljina ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture te svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim „Stvaranjem takvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ je održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH.“ – rekao je državni tajnik Milas i dodao kako je unapređenje položaja hrvatskoga naroda u BiH među prioritetima hrvatske vlade te dodao da će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u svim svojim budućim aktivnostima, posebnu pozornost posvetiti upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.
„Ključ uspjeha je imati kvalitetne infrastrukturne i razvojne projekte, a općina Čapljina u tome prednjači“ – istaknuo je Milas.

Za pohvalu je ovaj angažman naših općinara, nadamo se da će ovaj posjet Đaka City-ju donijeti konkretne rezultate.
đaka city

Najave i promocije

Related news