back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

VIDEO HDZ BiH proglasio pobjedu: Stjepan Bošković načelnik općine Stolac i sljedeće 4 godine

Stjepan Bošković, aktualni načelnik općine Stolac, proglasio je u nedjelju navečer pobjedu na ponovljenim izborima koji su održani u Stocu.

”Mi imamo rezultate sa biračkih mjesta, oni pristižu u naš stožer, sve ono što smo govorili 2. listopada i danas se može potvrditi, a to je da HDZ BiH ima novog-starog načelnika, i po ovim rezultatima vjerujatno i većinu u Općinskom vijeću”, rekao je Bošković u izjavi za Našu Tv.

Dodao je i kako je zadovoljan odazivom birača na izbore.

”Jutros sam prilikom glasovanja rekao da trenutno Bošnjaci ne izlaze, ali će izaći tijekom dana, i mene zadovoljava da je 7.500 građana Stoca biralo buduće vijećnike i načelnika općine. Zadovoljava me da niti jedan prigovor na biračkim mjestima nije bio, da imamo najdemokratskije izbore koji su se dogodili u BiH, i imamo još jednu činjenicu, a to je da će Stjepan Bošković imati puno više glasova nego 2012. godine, kada se u predizbornoj kampanji govorilo da glasuju mrtvi, da sam ja nelegalni načelnik, da sam izabran glasovima koji nisu demokratski, ali evo danas po svim promatračkim skupinama koje su bile u Stocu izbori su provedeni demokratski i Stolac će imati demokratsku vlast”, dodao je Bošković.

Voljan je, kaže, surađivati sa svim političkim subjektima koji budu dio Općinskog vijeća u Stocu i zajednički tražiti način kako pokrenuti Stolac da bude bolji nego danas.

”Moramo naći način kako političke silnice, koje su išle sa svih strana prema Stocu, usmjeriti u gospodarske silnice i pomoći ovome Stocu da napravimo nešto više da mlade obitelji ne odlaze”, poručio je Bošković.

Dodao je kako se Inicijativa za Stolac ”u nedjelju nije snašla na izborima”.

”Njihov glavni cilj je bio preknuti izbore, imajući u vidu da apsolutno nije bilo razloga, da su sve sigurnosne agencije bile na terenu, da je SIP nadgledao proces i pripremio se na ovaj čin, pa im nije preostalo ništa drugo nego da pozovu birače da izađu na izbore i glasuju za Matu Komšića, meni je drago da su izašli i da se pokazalo da ipak to nije ta snaga koju su obećavali u predizbodnoj kampanji”, kazao je Bošković.

Kazao je kako su njegovi prioriteti djelovanja u budućem razdoblju pronaći kritičnu masu u Općinskom vijeću i među građanima Stoca da se okrenu projektima koji su bitni za sve građane u Stocu, kao i projektima kojima će osigurati realna radna mjesta, te da kulturno-povijesni potencijal pretvore u turistički potencijal”, zaključio je Bošković.

Bljesak.info

Najave i promocije

Related news