10.6 C
Čapljina
Utorak, 5 ožujka, 2024

Spaljena zastava BiH u Mostaru

Državna zastava Bosne i Hercegovine, koja je jučer postavljena ispred institucija BiH u zgradi “Orca“ u Mostaru jutros je u prijepodnevnim satima zapaljena! Potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, čiji su pripadnici odmah po prijavi u 10 sati u Policijsku upravu Mostar, izašli na lice mjesta i obavili očevid.

Kako doznajemo, izdana je naredba za izuzimanje snimaka s videonadzora s okolnih zgrada te se nadaju da će počinitelji ubrzo biti pronađeni.

Naime tek jučer postavljen fasadni nosač za zastavu, koja je osvanula ispred ulaza s bočne strane zgrade „Orca“ gdje su i smještene institucije BiH. U toj zgradi su smještene: Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija obdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Podsjetimo, u nekoliko navrata u posljednje vrijeme je pljačkano, a unutar objekta nema videonadzora, kao ni fizičke zaštite.

đaka city

Najave i promocije

Related news