back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Posebni izaslanik pape Franje mons. Hoser: Međugorje ima duhovne plodove koje ne možemo zanijekati

U pojedinim medijima objavljeno je kako je biskup varšavsko-praški Henryk Hoser jučer trebao sletjeti u Sarajevo, a krajem tjedna otići u Međugorje.

No, kako doznajemo, nadbiskup svoje putovanje planira u drugoj polovici ožujka.

Naime, sredinom veljače objavljeno je da je Papa imenovao nadbiskupa ‘ad personam i biskupa dijecezalnog-praškog Henryka Hosera za svog posebnog izaslanika u Međugorje, a njegova je zadaća ispitati pastoralne potrebe hodočasnika koji tamo dolaze.

– Sveti Otac povjerio je dužnost svog specijalnog izaslanika u Međugorje nadbiskupu Hoseru. Njegova misija ima za cilj bliže upoznavanje tamošnje pastoralne situacije te potrebe vjernika koji tamo hodočaste te njegovo sugeriranje mogućih pastoralnih inicijativa za budućnost. Misija će imati isključivo pastoralni karakter. Predviđa se kako će nadbiskup svoju zadaću napraviti do ljeta ove godine – napisali su u priopćenju Svete Stolice.

Napomenimo još kako je Hoser, nakon objavljivanja Papine odluke o njegovu imenovanju dao razgovor za talijanski ‘La Fede Quotidiana’ i tom prilikom ponovio kako njegova misija u Međugorju nema ništa s procesom provjere ukazanja Majke Božje, već je isključivo pastoralne naravi.

– Moj je zadatak pastoralna situacija, a ne doktrinalne teme i ukazanja. Gledajući duhovne plodove, oni mi se čine pozitivni. Pod plodovima mislim na sudjelovanje u sakramentima, obraćenja, promjene u životu, pohađanje svete mise. Sve se to događa u Međugorju i mi to ne možemo negirati i zanemariti pastoralno – rekao je Hoser.

Najave i promocije

Related news