9 C
Čapljina
Utorak, 5 ožujka, 2024

Počelo je najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH

Vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već jedanaestu godinu zaredom organizira najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području BiH. Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodi višemjesečno online istraživanje, pri čemu svi koji posjete portal www.posao.ba mogu glasovati za tvrtke koje su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.
Neke od najvećih tvrtki u BiH bili su dobitnici priznanja „Najpoželjniji poslodavac“ proteklih godina. Dosadašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja predstavljeni su na www.poslodavac.ba, priopćeno je s Posao.ba.

Kako glasovati

Istraživanje je otvoreno za sve, a za najpoželjnijeg poslodavaca možete glasovati putem ankete na www.posao.ba ili www.poslodavac.ba. Sudionike istraživanja očekuju i vrijedne nagrade.

Cilj istraživanja

Cilj istraživanja Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uvjete za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način tvrtke i dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te da nude bolje uvjete za rad i ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca.
S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca, te potaknuti osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.

Što je brend poslodavca i koliko znamo o njemu

Istraživanja pokazuju da jak brend tvrtke smanjuje troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih za 28%. 83% stručnjaka za regrutaciju smatra da je snažan brend poslodavca presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata, dok je mogućnost dva puta veća da će kandidati razmatrati zaposlenje u tvrtki koja ima dobro izgrađen brend.

Situacija na tržišu rada BiH nije mnogo drugačija u odnosu na globalne trendove, s obzirom da se tvrtke sve više susreću s problemima pronalaska i zadržavanja odgovarajućih zaposlenika. Problem postaje još veći prilikom pronalaska vrhunskih talenata i iznalaženja načina njihovog privlačenja i motiviranja za ostanak u tvrtki.

Kako priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ doprinosi izgradnji snažnog brenda kompanije?

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje tvrtki da se pozicionira u svijesti poslotražitelja kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati, doprinosi jačanju atraktivosti tvrtke i vrijednosti njenog brenda iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika, dok postojećim zaposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom općem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu, navodi se u priopćenju.

vecernji.ba

Najave i promocije

Related news