back to top
34 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

U petak sjednica Općinskog vijeća Čapljine: Na dnevnom redu Prijedlog o proglašenju Čapljine gradom

Treća po redu sjednica Općinskog vijeća Čapljine u aktualnom sazivu, održat će se u petak, 3-eg ožujka. Sesija će imati obiman dnevni red od 19-st točaka. Široj javnosti su posebice zanimljive dvije teme o kojima će vijećnici raspravljati, a to su – Prijedlog Odluke o pokretanju postupka proglašenja općine Čapljina gradom, te Financijsko izvješće o izvršenju Proračuna općine Čapljina u razdoblju od 1-og siječnja do 31-og prosinca 2016-te, odnosno za prošlu godinu.

Uz dvije navedene točke, na dnevnom redu je uz upoznavanje izvoda iz zapisnika sa 1-ve i 2-ge sjednice, više prijedloga odluka, te izvješća i rješenja. Tako će se pred vijećnicima naći Prijedlog Odluke o planu parcelizacije u katastarskoj općini Počitelj – Krčevine, zatim Prijedlog Odluke o usvajanju prednacrta regulacijskog plana urbane vile CREMIS, pa prijedlozi odluka – o provedbi postupka prodaje nekretnina u vlasništvu općine Čapljina i Odluke o načinu odabira projekta nevladinih/neprofitnih organizacija.

Na dnevnom redu zatim su – Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa zaštite od poplava, te utvrđivanje strateškog interesa za izgradnju veletržnice u Zvirovićima. Javnosti posebice roditeljima školaraca, posebice zanimljiv bit će i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o plaćanju prijevoza učenika s područja općine Čapljina. Uz ostale članovi općinskog parlamenta Čapljine, razmatrati će i Prijedlog rješenja o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje javnih natječaja za raspolaganje nekretninama u vlasništvu općine. Pred vijećnicima će se dalje naći i Izvješća o provedenoj proceduri za imenovanje člana Općinskog izbornog povjerenstva Čapljina, kao i Izviješće o provedenom natječaju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta. Na dnevnom redu bit će i Informacija o provedbi ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu zaključenih između općine Čapljina i tvrtke “Agroherc” d. o. o.

Dakle, 3-ća sjednica OV Čapljine imati će sadržajan i široj javnosti iznimno zanimljiv dnevni red.

radio capljina.com

Najave i promocije

Related news