back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Premijer liga želja pokojnog predsjednika

Iza GOŠK-a nije baš uspješno pripremno razdoblje. U sedam odigranih utakmica ostvarena je samo jedna pobjeda, tri puta su susreti završili neodlučno, a pretrpljena su i tri poraza. Zvučnih pojačanja nije bilo, a za trenera je angažiran Darko Vojvodić.

Visoke ambicije

S druge strane istaknute su visoke ambicije, Premijer liga, ako se ukaže prilika. Da bi imidž kluba s permanentnim događanjima bio opravdan oko statusa kapetana Miljenka Bošnjaka, koji se konačno riješio repova afere “Offside” iz Hrvatske, izvedena je operacija u stilu “spašavanja vojnika Ryana”. U nastavak sezone lavovi ulaze i s dosta simbolike, bez dugogodišnjeg predsjednika Pere Pavlovića. Upravo je posljednja želja gabelskog Vicentea Calderona bila – GOŠK u Premijer ligi. Posljednju želju čovjeka koji je sebe ugradio u klub njegovi kolege iz uprave shvatili su doslovce. Uz ostalo, osigurane su i devetodnevne pripreme u Novigradu, što je nezabilježeno u 98-godišnjoj povijesti kluba, angažiran je spomenuti Vojvodić, vraćena dvojica bivših igrača – vratar Marko Sušac i napadač Luka Anković, iz Češke je doveden Ljubušak Andrija Petrović, organiziran uspješan 27. nogometni turnir… Sve je, dakle, spremno da predstava počne:

– Pobjeda u prvom kolu je prioritet. Svaka čast Novom Travniku, ali ne, ne mogu danas zamisliti drugi znak osim dvice. Cilj je prvo mjesto, drugih prioriteta nemamo. Da bismo to postigli, moramo pobjeđivati od početka, kategoričan je Lujo Ilić, sportski direktor kluba.

Neće biti lako

– Neće biti lako, svi ispred nas – Bosna, Travnik, Orašje, favoriti su. Četiri boda prednosti koja ima Bosna nisu mala razlika. Ne tražim izgovore, ali to je objektivno stanje. Borit ćemo se…, riječi su trenera Vojvodića.

Odgovor na pitanje – može li GOŠK u sada već elitnu Premijer ligu, leži upravo u spomenutom trojcu, sportskom direktoru Iliću, koji mora osigurati sredstva, te treneru Darku Vojvodiću. Treći čovjek odluke je Miljenko Bošnjak, kapetan momčadi. Koliko ga cijeni, GOŠK je pokazao naporima da se konačno riješi posljedica afere “Offside”, a sada je na njemu uzvratiti i konačno na travnjaku apsolvirati nogometni talent.

Dušan Musa / vecernji.ba

Najave i promocije

Related news