back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Cana rasplakao Bjelave, slijedi grčevita borba za opstanak

Da je nogomet pun nepravdi još jednom se potvrdilo na otvaranju sezone u Bjelavama, utakmici između Čapljine i visočke Bosne. Za nijansu bolji domaći nogometaši praktično su imali bod u džepu, a onda je uslijedio potop. U zadnjim sekundama sudačke nadoknade kapetan gostuju Denis Cana pokazao je što znači nogometna inteligencija. Nakon što je sudac Edis Zukić iz Tuzle, svirao slobodan udarac za domaće četrdesetak metara od gostujućeg vratara, kao i obično tijekom utakmice, uslijedila je selidba gorostasog zadnjeg rada Čapljine Popović – Isić – Rodin, u protivnički šesnaesterac. Opet kao po pravilu s druge strane, omaleni Cana bi umjesto obrambene uloge selio u vršak napada.

Međutim, nekoliko desetaka sekundi prije kraja, ovoga puta umjesto uobičajenog ubačaja u protivnički kazneni prostor nogometaši Čapljine odlučili su se za kratko dodavanje, vjerojatno u želji da stvore bolju priliku za centaršut. Ali ne lezi vraže loptu je presjekao Cane i doslovce se desnom stranom stuštio prema šesnaestercu, praćen dvojicom nogometaša Čapljine. Kad igrač ima nogometnu inteligenciju onda je svašta moguće pa je tako Cana u brzom šprintu vidio da mu domaći vratar kreće u susret, tukao je i pogodio! Bio je to euro pogodak! Hladan tuš u Bjelavama. Poraz Čapljince doveo u vrlo neugodnu situaciju. Faraoni su pobjedom dobili krila, a Čapljini u narednim kolima slijede utakmice protiv njezinih pratitelja. Ukoliko žele održati korak Zvijezda u 17-om, pa GOŠK u Bjelavama u 18-om, zatim Travnik u 19-om koju ne mogu se zadovoljiti bodom, nego čistom pobjedom protiv Čapljine.

Samo koji trenutak prije nego su nogometaši Čapljine ispali polaznici „hlebinske škole“, sve je izgledalo puno ljepše. Solidna igra na otvaranju, dojmljiv obrambeni bedem, te pokretljivi Hasančić u napadu, govorili su da akcije momčadi iz Bjelava stoje solidno na prvoligaškoj burzi, a onda su se stvari stubokom promijenile. U nastavku slijedi grčevita borba za opstanak:

„To je nogomet, lijep, nepredvidiv, ali i okrutan, imali smo remi, a ostali bez ičega. Slijedi nam teška borba za svaki bod“, kazao je Tomislav Raguž neposredno po završetku utakmice vidljivo pod stresom, dok je gostujući trener Faruk Dedić naglasio:

„Sretno i spretno smo došli do pobjede. U prvom poluvremenu igrali smo nasuprot vjetru, pa smo se odlučili na nešto jaču obranu. Čapljina je u tom dijelu bila bolja, a mi u nastavku. Važni su nam ovo bodovi“.

Ni igrači Čapljine, ni publika nisu mogli shvatiti kako se sve dogodilo poigrala, dok su nogometaši i mala skupina navijača Bosne, slavili.

D. Musa

Najave i promocije

Related news