back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

Kineski grah u Tasovčićima marku kilogram!

Mada je ponuda povrća zbog jake zime, odnosno šteta u povrtlarstvu, skromna na veletržnici u Tasovčićima, svako vrijeme ima svoje zanimljivosti. Jedna od njih je i cijena graha. Vjerovali ili ne, kilogram crvenog kineskog graha cijeni se samo marku za kilogram! Radnik u boksu reče da je grah u ponudi već duže vrijeme, nađe se i po koji kupac, mada se on osobno ne usuđuje davati preporuku. Usrdno preporuča kanadski grah čija se cijena kreće od 3,2 KM urod 2015. , pa do 3,7 KM, urod iz 2016. godine. Povremeno u ponudi ima i argentinskog graha koji je nešto jeftiniji od kanadskog.

Dok smo razgledali zrna kineskog graha nismo primijetili ništa sumnjivo osim cijene. Jednostavno da se dobar grah iz Kine vozi u Europu i prodaje po toj cijeni, teško je shvatljivo. Međutim, Kinezi su se već poodavno specijalizirali za različita iznenađenja, pa i kad je grah u pitanju.

Inače, domaći grah na veliko, uglavnom je 5,0 KM po kilogramu, ima ga nekoliko vrsta, a kako stvari stoje, najbolje se prodaje kanadski – rekoše, nije skup, a dobro se kuha. Naš je dojam da bi valjalo probati i kineski, pa što bude.

D. Musa

Najave i promocije

Related news