11.8 C
Čapljina
Četvrtak, 29 veljače, 2024

Za Đaka city o napadu na načelnika općine Čapljina govorio je sam načelnik Vidić

Povodom nemilih događaja koji su se desili u noći sa nedjelje na ponedjeljak, i ne samo tog događaja nego i događaja koji su se desili ranije a jako su vezani jedan za druge, konkretno se radi o bacanju eksplozivnih naprava, paljevinama ….. razgovarali smo s načelnikom općine Čapljina dr. Smiljanom Vidićem.

Podsjećamo da je u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 01:30 bačena eksplozivna naprava pred gospodarski objekt vijećnika Pere Previšića u naselju Klepci.

Gospodin Previšić je u ponedjeljak oko 09:00 sati mimo svih pravila ulaska u Općinu a poglavito ulaska u ured načelnika, tj na jedan nasilan način sa svojim sinom upao je u ured načelnika i nasrnuo na načelnika i verbalno i fizički. Prijetili smrću i optuživali za ono što se desilo tijekom noći.

„Uopće nisam znao o čemu je riječ, a on je spominjao bombe i svoj minirani objekt, optuživao me da sam ja naručio nešto. Žalosno je da Pero Previšić upire prstom u mene i optužuje me bez ikakvih dokaza i argumenata. Kakav bi ja bio čovjek kada bi podržavao, a kamoli radio takve stvari. S ovim činom nemam baš ništa. Naglašavam, HDZ BIH u Općinskom vijeću Čapljina ima 15 vijećnika, a njegova Čapljinska neovisna stranka tek dva vijećnika. Dakle, nisu uopće politička konkurencija i zar je nama, kao apsolutnoj većini, potrebno bilo kakvo nasilje.“

„Poduzimaju se sve mjere i traži se od Policijske stanice i Policijske uprave kao i od Ministra unutarnjih poslova HNŽ-a da angažiraju sve svoje snage i znanje da bi se ovaj slučaj a time i drugi slučajevi rasvijetlili i da se ne postavlja ono pitanje „Tko baca bombe po Čapljini“.

„Na to pitanje se postavlja i protupitanje „Je li u interesu načelniku općine, je li u interesu HDZ-u BiH koja je osvojila 15 od 25 vijećničkih mjesta da radi nered poslije izbora u Čapljini, odnosno da baca bombe po Čapljini. A je li interes onima koji nisu ostvarili onaj željeni izborni rezultat da nakon izbora bacaju bombe.“ – kazao je načelnik Vidić
Zašto bi načelniku koji je osvojio treći mandat za redom, zašto bi HDZ-u BiH koji ima apsolutnu većinu u vijeću odgovarao nered i nesigurnost na području općine Čapljina. Ono što odgovara lokalnoj vlasti jeste da ima jednu relaksiranu atmosferu da u miru i u okviru zakona radi i da završava započete projekte, kao i nove koji su već u pripremi. Na žalost jedan ovakav događaj zasjeni sve ono dobro što se u Čapljini dešavalo i što se dešava. Prošla godina je završena sa suficitom od 2,700 milijuna KM

„Završili smo puno projekata i još nam je ostalo novca jer puno novaca smo dobili na temelju kvalitete projekata i to je ono što mi trebamo radit“-kazao je načelnik.
„Očito netko želi od Čapljine napraviti grad slučaj, u Čapljini se dobro radi i na temelju naših dobrih rezultata ne dozvoljavamo maloj skupini ljudi da sve uništi“.
Prije svega treba rasvijetliti ovaj događaj, jer ako se riješi taj slučaj riješit će se i svi ovi raniji slučajevi koji su se desili u zadnjih par mjeseci na području općine Čapljina. Uvjereni smo da je to djelo jednog te istog čovjeka odnosno djelo jedne te iste skupine koja na organiziran način nastoji zavesti nered na području općine Čapljina i stvoriti osjećaj nesigurnosti.

Đaka city

Najave i promocije

Related news