back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Poziv za dostavljanje prijedloga za Male akcije u kulturi

Ambasada Švicarske objavljuje Poziv za dostavljanje prijedloga za Male akcije u kulturi koji će biti podržan kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini. Prednost će biti data projektima koji se implementiraju izvan velikih gradova. Maksimalni raspoloživi iznos kontribucije je 15.000 KM. Viši iznosi se mogu razmotriti za projekte čiji cilj su strateške intervencije, koje mogu doprinijeti razvoju kulturne politike zemlje i imaju potencijal za postupno širenje. Financijski ili nenovčani doprinos od strane podnosioca prijave (najmanje 15 % ukupnog budžeta) smatra se obaveznim.

Postupak prijave
Rok za dostavljanje prijedloga je 30.04.2017. Ambasada će okončati proces odobravanja mjesec dana nakon isteka roka za podnošenje aplikacije.

Molimo Vas da prvo pročitate kriterije prihvatljivosti i uslove na linku ()kao i dokument Politika kulture i razvoja Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) (dostupno na engleskom jeziku).

Podnosioci projektnih prijedloga mogu poslati elektronski popunjeni prijavni obrazac i budžet (vidjeti predloške u nastavku) na email adresuuz navođenje predmeta: „Application to Culture Small Actions“ (Prijava za Male akcije u kulturi).

Prijave sa traženim doprinosom u iznosu od 15.000 KM ili u većem iznosu moraju se podnijeti na engleskom jeziku, dok se ostale prijave mogu podnijeti bilo na engleskom ili službenim jezicima BiH. Ambasada preferira kratke i koncizne prijave.

Molimo Vas da predloške spremite na svoj kompjuter prije nego što počnete sa popunjavanjem.

Obrasci za prijavu:

Obrasci budžeta:

Najave i promocije

Related news