back to top
17.1 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

U Čapljini obilježen završetak I. faze projekta Energetske učinkovitosti i svečano otvaranje obnovljene Srednje škole Čapljina

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina na simboličan su način otkrivanjem ploče Srednje škole u Čapljini službeno označili završetak prve faze Projekta energetske učinkovitosti u HNŽ.

„Energetskom obnovom objekata Javne ustanove IV. osnovna škola u Mostaru, Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, Osnovne škole Crnići u Stocu, Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca u Mostaru, Srednje škole u Čapljini, Javne ustanove Srednja škola Konjic i Doma zdravlja u Jablanici, ostvarene su značajne uštede električne i toplinske energije, smanjeni troškovi za energiju te povećana ugodnost boravka i rada u njima.

Ovakvi rezultati ponukali su Vladu, da uz više od pet milijuna konvertibilnih maraka, realiziranih u sklopu Projekta energetske učinkovitosti u BiH, izdvoji i dodatnih milijun proračunskih sredstava za obnovu Osnovne škole Gnojnice, Osnovne škole Crnići, Srednje škole Neum, Osnovne škole Antuna Branka Šimića i Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru, te Osnovne škole Ravno kako bi se i u tim školama koje, u ovoj fazi, nisu bile obuhvaćene Projektom, osigurali kvalitetniji uvjeti za boravak učenika i rad prosvjetnih djelatnika.

Uspješno realiziranje prve faze Projekta energetske učinkovitosti, dodatno je osnažilo našu nakanu za nastavkom aktivnosti usmjerenih ka poboljšanju infrastrukture javnih objekata. Vrlo skoro očekujemo potpisivanje ugovora o realiziranju projekata energetske obnove zgrada osnovnih škola Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru i kardinala Stepinca u Neumu, te Srednje škole Jablanica i Srednje građevinske škole u Mostaru“, kazao je predsjednik Herceg obraćajući se nazočnima tijekom promoviranja koje je upriličeno u dvorani Hotela „Mogorjelo“ u Čapljini.

Sudionike promoviranja, uz predsjednika Hercega, pozdravili su i načelnik Vidić, Ivan Topić, predstavnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Ajla Mostarac, predstavnica UNDP-a, te Željka Previšić, ravnateljica S.Š. Čapljina kojoj je predsjednik Herceg uručio i certifikat o energetskoj učinkovitosti Škole.

”U rukama trenutno imam dokaz da je sada zapravo sve onako kako treba biti. Zaista sam ponosna na ovaj certifikat i želim se zahvaliti svima koji su zaslužni da se ovaj projekt realizira. Projekt smo uspjeli odraditi da nije bilo niti jednog incidenta te niti jedan školski sat nije izgubljen što znači da je organizacija radova i poslovna suradnja bila savršena.
Boravak u školi sada je postao još ugodniji, a vjerujte mi da učenici kao i svi djelatnici ne žele izaći iz škole. Meni je ovo prvi projekt, a nadam se da neće biti i posljednji jer smo uljepšali našu školu”, izjavila je Željka Previšić ravnateljica Srednje škole Čapljina.

Promoviranju su bili nazočni i predstavnici općina, ustanova koje su sudjelovale u projektu, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Implementacijske jedinice Svjetske banke, te izvođača radova koji su zajedno s ostalim gostima pogledali video-prezentiranje o realiziranju Projekta.

Đaka city

Najave i promocije

Related news