back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Čapljinac na čelu mladeži HDZ BiH

Više od 400 izaslanika na današnjoj konvenciji, je između dvojice kandidata Maria Mikulića i Vedrana Kožula svoj glas odlučilo dati za Maria Mikulića koji je Kožula pobijedio s 6 glasova razlike.

Mladež HDZ BiH u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održala je 10. izbornu konvenciju gdje su izabrali novo rukovodstvo i obilježili 25 godina uspješnog djelovanja.

Više od 400 izaslanika na današnjoj konvenciji biralo je novog predsjednika. Između aktualnog predsjednika Vedrana Kožula i njegovog protukandidata, izlasanici 10. izborne konvencije povjerenje su dali Mariu Mikuliću koji je Kožula pobijedio s 6 glasova razlike.

Obilježavanje 25 godina uspješnog rada Mladeži HDZ-a BiH počelo je intoniranjem himnih hrvatskog naroda i himne BiH a minut šutnje odana je počast pogunilim braniteljima Domovinskog rata. Izbornu konvenciju govorom je otvorio aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul.

Ovogodišnjoj, 10. izbornoj konvenciji prisustovalo je gotovo 400 izlasnika iz cijele BiH, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dužnosnici HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Čović je u svom govoru naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH u uspjesnima HDZ-a BiH na lokalnim izborima 2016. godine i napomenuo kako očekuje da se hrvatsko zajedništvo manifestira i kroz njihov rad i djelovanje, prenosi Dnevnik ba.

Današnjoj proslavi 25. obljetnice Mladeži HDZ-a BiH prisustovalo je i izaslanstvo Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača kojeg je predvodila Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH na čelu s Radom Bošnjakom, predsjednik Mladen Begić u ime HDZ-ovog Odbora za branitelje, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH Lidija Bradara i predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver.

Među mnogobrojnim gostima bilo je i izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH iz dijaspore za Sjevernu Rajnu i Westgaliju kojeg je predvodio Marijo Primoraca, predsjednici Mladeži HDZ-a BiH iz ranijih saziva, predstavnici Asocijacije mladih SDA i SNSD-a te glavna tajnica Mladeži europske pučke stranke (EPP) Andrea Vodanović.

Pogled.ba

Najave i promocije

Related news