back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Kardinal Puljić: Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica Europe

”Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Europi”, rekao je u razgovoru za Poljsku informativnu katoličku agenciju (KAI) vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Istaknuo je kako privatne objave nisu bitan element vjere, već da je to Isus Krist, a da njegova Majka uvijek vodi k Njemu.

”To je središte, a privatne objave mogu biti samo pomoć vjernicima na tom putu”, poručio je kardinal Puljić.

Dodao je kako se mora priznati da u Međugorje dolazi veliki broj vjernika i da je zbog toga to mjesto na određeni način i velika ispovjedaonica Europe.

Vrhbosanski nadbiskup izrazio je zadovoljstvo što postoji veliko zanimanje za molitvu i sakrament ispovijedi u Međugorju te smatra da to može pomoći novoj evangelizaciji i jačanju vjere.

”Bosni i Hercegovini potrebno je vratiti nadu i vjeru zahvaljujući kojima je ovdašnji narod preživio tolika stoljeća, pa će i sadašnje teškoće”, kazao je kardinal Puljić, prenosi Hrvatski katolički radio.

Što se tiče dolaska posebnoga Papina izaslanika za Međugorje, kardinal Puljić izrazio je spremnost svih biskupa i franjevaca da budu na raspolaganju mons. Henryku Hoseru kako bi mu pomogli u ostvarenju zadaće koju mu je povjerio Sveti Otac.

jabuka.tv

Najave i promocije

Related news