10.6 C
Čapljina
Četvrtak, 29 veljače, 2024

Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Čapljina osuđuje napade na lokalnu vlast

Sa današnjeg sastanka Koordinacija udruga proisteklih iz domovinskog rata općine Čapljina upućujemo priopćenje za javnost u kojem najoštrije osuđujemo laži iznesene na javnim nastupima gosp. Pere Previšića i gosp. Mirka Vasilja – Čapljinska neovisna stranka – Čapljina u srcu (ČNS), a što je kulminiralo u TV emisiji „Bujica“.

Mi predstavnici Udruga proisteklih iz domovinskog rata s područja općine Čapljina intenzivno svijedočimo lažima i napadima na lokalnu vlast i načelnika Općine dr. Smiljana Vidića.

Medijska haranga je poglavito ekskalirala u zadnjih desetak dana kada se lažima nastoji diskvalificirati lokalna vlast i prvi čovjek naše lokalne vlasti. Osjećamo potrebu da istaknemo nekoliko važnih činjenica. Grobovi naših poginulih branitelja se obilaze tri puta godišnje – jednom na dan pogibije, drugi put 13.07., i treći je za Dan mrtvih. Gotovo u svakom našem selu postoji spomenik poginulim hrvatskim braniteljima gdje se održaju Mise za poginule branitelj. Na izuzetno dostojanstven način se obilježava Obljetnica akcije Lipanjske zore hrvatske Hercegovine. Kroz općinski proračun se pomažu i novčano kako naše Udruge tako i pojedinci, članovi Udruga. Imajući sve ovo u vidu osjećamo potrebu da ovoj lokalnoj vlasti i načelniku dr. Vidiću damo punu potporu u njegovom radu kako do sada tako i u budućnosti.

Tim povodom samoinicijativno organizirali smo sastanak gdje se jasno ograđujemo od pojedinih predsjednika Udruga koji su svoje političke ambicije stavili ispred interesa Udruge koju predstavljaju i ispred interesa svih i poginulih i živih hrvatskih branitelja kao i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

”Želimo  dati punu podršku načelniku on je sudionik rata, naš suborac i ograđujemo se od svih neistina i laži koje su upućene na njegov, ali i na Udruge” , kazao je Željko Matić iz Udruge nositelja ratnih odličja.

Sastanku nije nazočila predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja gospođa Spomenka Šimović, jer je ranije poslala službeni dopis prema načelniku općine kojim kaže da prekida svaku moguću vezu sa lokalnom vlašću u općini Čapljina, što je bio razlog zbog kojeg ona danas nije bila pozvana na sastanak.

Predsjednik HVIDRE Emil Buntić pozvan je na sastanak, ali nije se odazvao sastanku.
Udruga djece poginulih branitelja nikad nije osnovana, ta udruga nema svoj pečat, ta udruga nije registrirana i ona je samo pod patronatom jedne udruge koja se ogradila od općinske vlasti”.

Najave i promocije

Related news