back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

U Dječjem vrtiću Čapljina svečano otvorena prva izložba radova iz likovne radionice

U Dječjem vrtiću Čapljina u utorak, 14. ožujka održana je prva izložba likovne radionice Dječjeg vrtića Čapljina.

Na početku izložbe se svim nazočnima obratio prigodnim riječima Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina koji je kazao da se osjeća jako sretno što su se uspjele pomaknuti neke stvari u općini Čapljina a to se posebno odnosi na djecu koja nisu u mogućnosti doći u vrtić i djecu koja imaju afiniteta prema likovnoj umjetnosti. Izložbu je posjetiteljima predstavila Lana Hunjić, voditeljica likovne radionice u Dječjem vrtiću Čapljina te upoznala posjetitelje sa radom likovne radionice.

U svom govoru je naglasila da likovna kultura ne smije biti označena kao nešto manje vrijedno te da djeca od malih nogu trebaju razvijati i upoznavati likovni jezik. Na izložbi su predstavljeni radovi koje su djeca radila u posljednja tri mjeseca kroz igru i vježbe prilagođene njihovom uzrastu. Izložba je ponajprije napravljena zbog djece s ciljem da djeca od najmanjeg uzrasta imaju iskustvo i dobru naviku posjećivanja izložbi.

Drugi razlog izložbe su roditelji i svi zainteresirani zbog nedoumica zašto likovna radionica s malom djecom. Radionice se održavaju svakog utorka i četvrtka u vremenu od 15:30 do 17:00 sati.

Djeca pokazuju veliki interes kroz radionice i izgrađuju zdravo samopouzdanje od najmanjeg uzrasta. Više u tonskom prilogu

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news