back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Održan sastanak na temu graničnih prijelaza Gabela Polje i Doljani te najava izgradnje GP Doljani

U zgradi općine Čapljina, načelnik općine dr. Smiljan Vidić danas je održao sastanak sa direktorom Uprave za neizravno oporezivanje gospodinom Mirom Džakula.

Tema sastanka bila je stanje na graničnim prijelazima Gabela Polje i GP Doljani te najava izgradnje graničnog prijelaza Doljani sa BiH strane.

Općina Čapljina kao i načelnik iste od svih institucija u BiH inzistira da se granični prijelaz Gabela Polje iz povremenog graničnog prijelaza pretvori u granični prijelaz za putnički promet.

”Čapljinke i čapljinci kao i svi putnici dobro znaju koji su problemi na spomenutim graničnim prijelazima Doljani i Gabela Polje. Ja kao načelnik ono što treba da radim jeste da  upoznam one institucije koje su nadležne za rješavanje tih problema i da općina Čapljina, koliko je u njenoj moći i u njenoj ingerenciji, pomogne u rješavanju tih problema – kazao je načelnik Vidić.

S obzirom da je Hrvatska ušla u Europsku Uniju i da ulaze u Schengen, vrijeme je da i BiH izgradi svoj prijelaz koji će imati sve ono što je potrebno da jedan suvremeni granični prijelaz ima. Iz Uprave za neizravno oporezivanje pozdravljaju ove napore te ističu da će sa svoje strane učiniti sve da se već sada definirani problemi pokušaju riješiti u skorijoj budućnosti.

”Tijekom 2017. godine početi ćemo sa izgradnjom i rekonstrukcijom GP Doljani, a ukoliko budu dozvoljena financijska sredstva, 2018. godine bi se trebala dovršiti izgradnja”, zaključuje Džakula.

Načelnik dr. Vidić i gosp Džakula danas su također obišli i GP Doljani, gdjes u se sastali sa predsjednikom mjesne zajednice gosp Lovrom Raičem i mještanima iste MZ što je primjer kvalitetne suradnje u rješavanju navedenog problema ovoga graničnog prijelaza.
Đaka city

Najave i promocije

Related news