back to top
25.6 C
Čapljina
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Vrijeme je sjesti za stol i otvoreno o svemu porazgovarati – to u najkraćem potvrđuju najnovije izjave predstavnika Udruga HVIDR-a i načelnika Čapljine

Ovih dana u javnosti su se mogle čuti nimalo ugodne izjave pojedinih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina, te reakcije dr. Smiljana Vidića načelnika općine Čapljina.

Čule su se i međusobne optužbe koje su svjedočile o nedostatku dijaloga iz čega su proistekli i određni problemi.

Najnovije su informacije pristigle iz Predsjedništva HVIDRe HNŽa u kojoj se ističe da podržavaju čapljinsku HVIDR-u i njeno vodstvo.

Priopćenje je Uputila i Udruga djece hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu općine Čapljina s tvrdnjom da je u pitanju legalno registrirana udruga.
Ovih dana ste u programu Radiopostaje Čapljina imali priliku čuti izjave i predstavnika udruga a i načelnika.

U međuvremenu, sudeći prema najnovijim izjavama, pruža se ruka pomirenja, najavljuju se susreti i razgovori koji će situaciju riješiti.

Prvi su inicijativu za razgovor dali predstavnici HVIDR-e, Emil Buntić, predsjednik čapljinske HVIDR-e, a inicijativu za dijalog je uputio je i Zoran Zovko, predsjednik HVIDR-e Hercegovačko-neretvanske županije.

Za razgovor s udrugama je spreman i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

Sve u svemu, rekli bismo, međusobni odnosi između udruga proisteklih iz Domovinskog rata na području općine Čapljina, te njihov odnos s načelnikom općine Čapljina, trebali bi krenuti u pravom smjeru, jer je dijalog jedini put u rješavanju problema, ma kavi oni bili.

radio-capljina.com

Najave i promocije

Related news