back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Pali krijumčari iz Čapljine: Migrante preko Mostara i Posušja prebacivali u Hrvatsku

Zbog sumnje da su organizirali ilegalno prebacivanje migranata iz Turske i Sirije na teritoriju Europske unije, pripadnici Granične policije jutros su na području Sarajeva, Čapljine i Velike Kladuše uhitili šest osoba.

Kako doznaje Žurnal, u pitanju je međunarodna akcija usmjerena protiv trgovaca ljudima koji su tijekom posljednjih šest mjeseci na područje EU prebacili više desetina ilegalnih migranata.

Usporedo s pretresima u BiH, akcija se provodi i na teritoriji Hrvatske gdje je, također, uhićeno nekoliko osoba. Prema informacijama Žurnala, u BiH su uhićena dvojica turskih državljana, Kadir Kani u Sarajevu i Mustafa Kara u Velikoj Kladuši. Njih dvojica su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je djelovala u Crnoj Gori, BiH i Hrvatskoj.

Osim njih dvojice, pripadnici Granične policije uhitili su i Čapljince Valentina Vidića i Aldina Buća.

Na teritoriji Hrvatske pod obradom su, također, turski državljani Cabatan Coksun i Cabatas Olgun, te Ivanov Adrian Ivov. Navedena trojka rukovodila je ovom kriminalnom grupom, čiji su članovi bili još i Petar Vican i Ante Kutkeša.

Prema saznanjima Žurnala, migranti su prvo na teritoriju BiH ubacivani preko šume, u blizini graničnog prelaza Metaljka, između Crne Gore i BiH. Jedna grupa je, potom, prebacivana na područje Mostara gdje su ih prihvaćali Čapljinci Valentino Vidić i Aldin Buća. Tu su smješteni u jednom pansionu, da bi, potom, taksijima bili prevezeni do Posušja, gdje su ih ilegalno prebacili na teritoriju Hrvatske.

Drugi pravac je bio preko Sarajeva. Nakon što bi ih prihvatio, Kadir Kani bi ih smjestio u pansion “Fočin han” u Sarajevu, piše Žurnal. Dan poslije, migranti bi kombijima bili prebačeni u jedan hotel na području Bihaća, a poslije toga bi ih u Velikoj Kladuši preuzeli Mustafa i Bejza Kara, te Edina Zelić. Migranti bi, potom, preko ilegalnih prelaza bili prebačeni na teritoriju Hrvatske.

Bljesak.info

Najave i promocije

Related news