back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom održala akcija „I mi to možemo“

Down sindrom je najčešći genetski poremećaj te se na 700 djece rodi jedno dijete sa takvim sindromom. Naime, na 21 paru kromosoma osobe sa Down sindromom imaju 3 kromosoma (uobičajeno je 2).

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom već tradicionalno svake godine se u caffe bar Azzurro održala akcija pod nazivom „I mi to možemo“.

Svim gostima navedenog bara omiljeni napitak poslužili su štićenici udruga HU ”Cvijet” i Radionice ”Betlehem”, a sva sredstva prikupljena od prodaje pića idu u humanitarne svrhe, odnosno za rad navedenih udruga.

Kako bi sam događaj bio održan, pomogle su i volonterke, dajući priliku štićenicima udruga da nam pokažu što sve znaju i mogu.

Bez obzira na njihove poteškoće njihov je doprinos ne zanemariv.

Među mnogobrojnim gostima koji su danas posjetili Azzurro izdvajamo i načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, mnoge vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čapljina, OO Mladeži HDZ BiH Čapljina, te članice Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina, koji su također došli podržati ovaj iznimno važan društveni događaj.

Oni su kao i mnoge čapljinke i čapljinci, a s pravom možemo reći da ih je svake godine sve više i više, pružili podršku i dali priliku da osobe s Down sindromom pokažu što sve znaju i umiju i postanu ravnopravni članovi naših društvenih zajednica, za razliku od predstavnika Čapljinske neovisne stranke.

Đaka city je primjetio da među okupljenima nije bio nitko iz ČNS, iako su vijećnici istoimene stranke, Pero Previšić i Mirko Vasilj,  na prošloj sjednici OV dali pred kamerama prijedlog da se u korist ove djece vijećnici odreknu 80 KM.

Je li to bio politički marketing ili su zaboravili na ovo današnje događanje?

Đaka city

Najave i promocije

Related news