back to top
26.8 C
Čapljina
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Čapljinski Boksački klub u uzlaznoj putanji

Boksački klub Kralj Tomislav u Čapljini postoji već godinu dana. Broji oko 110 članova, a Imali smo priliku razgovarati sa Boškom Mišićem, suosnivačem kluba, profesionalnim boksačem i trenerom te sa Tomislavom Sentićem, članom kluba.

Na ideju osnivanja kluba Mišić je s kolegom Mislavom Vulićem došao zbog nedostatka prostora nakon što su trenirali u podrumima. BK Kralj Tomislav se natječe u ligi Federacije BiH, a 1. travnja u Zenici ih očekuje 2. kolo. Mišić se kao njihov trener nada dobrom rezultatu, a i sam je prošao ono što prolaze njegovi „učenici“.

„2007. godine sam se počeo baviti paralelno tajlandskim boksom i kickboxom u Metkoviću, a zatim sam prešao u BK Ljubuški zbog trenera Mire Jerkovića i njemu sam najviše zahvalan za sve što sam naučio i postigao.“, prisjetio se Mišić početka svoje karijere.

Naglasio je kako su mu uzori Mirko Filipović i Mike Tyson i da je još kao klinac želio imati mišiće poput njih. 22. travnja ga očekuje sljedeći meč koji će biti u njemačkom Augsburgu, a protivnik još nije poznat. Upravo u Njemačkoj, u Holzmindenu, je postao prvak Europe po WBU verziji.

„Prije te borbe sam imao pet ili šest pobjeda za redom i to je bilo dovoljno da imam priliku boksati za prvaka Europe. Menadžer me upitao želim li boksati i ja sam, naravno, pristao.“, rekao je Mišić.

Juniori BK Kralj Tomislav su ostvarili zapažene rezultate na državnom prvenstvu u Brčkom. Mate Pavlović je postao viceprvak, Slaven Arapović je izgubio za polufinale, dok je Ana Šutalo postala državna prvakinja. Jedan od predstavnika seniora je Tomislav Sentić, kojeg tek očekuju veliki rezultati.

„U klubu sam od samog početka i imam nekoliko mečeva iza sebe. Prvi je bio poraz zbog treme i nervoze, ipak mi je to bio prvi meč, ali sada bilježim nešto bolje rezultate.“, izjavio je Sentić.

Sljedeći mjesec će biti bitan za klub jer Mišić traži svoju 12. profesionalnu pobjedu u 16. meču, a priprema se sa trenerom Jerkovićem i kolegom Emilom Markićem iz Mostara, dok će seniori u Zenicu na već spomenute mečeve 2. kola lige Federacije BiH.

Pogled.ba/Vulić/Musa/Vučković

Najave i promocije

Related news