20.6 C
Čapljina
Četvrtak, 29 veljače, 2024

Poziv na Konferenciju „Hercegovačko maslinarstvo-perspektive razvoja“

Grad Mostar i Agro Sevilla u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2017. organizirat će konferenciju pod nazivom „Hercegovačko maslinarstvo-perspektive razvoja”, koja se realizira u kontekstu već započete suradnje sa španjolskom korporacijom „Agro Sevilla”.

Na konferenciji će izlagati Angelina Belaj s Instituta Andaluzija za Agronomska istraživanja, Centar u sklopu Sveučilišta u Cordobi, prof dr. Ahmed Džubur s Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i mr.sci. Paulina Šaravanja s Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.
Konferencija će se održati u četvrtak 6. travnja 2017. godine s početkom u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Mostarskom sajmu.

Inače, predstavnici Agro Seville nedavno su boravili u posjetu Hercegovini, gdje su se susreli s predstavnicima gradskih vlasti Mostara i Hercegovačkoneretvanske županije, Sveučilišta i Univerziteta u Mostaru te obišli područje Hercegovine kako bi procijenili stanje na terenu i pogodne lokacije za sadnju maslina.

Tad je dogovoreno da se za područje Hercegovine izradi i posebna stručna studija koja će se, prema sadašnjem planu, s vremenom provesti i na terenu.

Pozivaju se sve pravne i fizičke osobe zainteresirani za sadnju maslina da sudjeluju na konferenciji.

Jubilarni 20. međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017., održava se u razdoblju od 4. do 8. travnja 2017. godine. Zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska, a očekuju se izlagači iz tridesetak zemalja.

Najave i promocije

Related news