back to top
32.1 C
Čapljina
Petak, 21 lipnja, 2024

Održan okrugli stol na temu Jačanje lokalne samouprave – što bliže građanima to bolje!

U cilju jačanja lokalne samouprave u općini Čapljina danas je u sali za sastanke hotela „Mogorjelo“ održan okrugli stol na temu Jačanje lokalne samouprave  – što bliže građanima to bolje!

Ovaj okrugli stol održao se u organizaciji Berlinskog centra za integrativno posredovanje (CSSP) i Centra za građansku suradnju iz Livna, koji je namijenjen za poboljšanje komunikacije i suradnje između MZ i Općine.

Interakcija između Općine i MZ u Čaplijni ocijenjena je kao pozitivan primjer. Važni zahtjevi su već postignuti a suradnja i komunikacija između Općine i MZ doprinijeli su da se osigura zastupljenost interesa stanovništva.

Cilj sastanka je iznaći još kvalitetnije metode ove interakcije, posebno u području zastupanja, informacija, komunikacije, suradnje sa medijima, javnosti, nevladinim organizacijama i donatorima.

Na samom početku sastanka svim nazočnim predsjednicima MZ obratili su se: Dr. Carla Schraml, CSSP Berlin Centar za Integrativnu Medijaciju, Dr. Smiljan Vidić, Načelnik općine Čapljina, Željko Bonić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti  i Zulka Baljak, Centar za građansku suradnju, Livno.

Jačanje funkcioniranja mehanizma MZ, suradnje i komunikacije između općine i MZ jeste jačanje lokalne samouprave u cjelini.

Najave i promocije

Related news