back to top
12.9 C
Čapljina
Subota, 25 svibnja, 2024

Peta večer Posavine u Hercegovini

Sinoć je u prepunom Hotelu „Mepas“ u Mostaru održana Posavska večer u Hercegovini.

Ovaj već tradicionalni susret, koji se već peti put  organizira u   sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, još jednom je potvrdio neraskidivu povezanost svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Više od 500 uzvanika iz političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života,  predvođenih dr. Draganom Čovićem, hrvatskim članom predsjedništva Bosne i Hercegovine, prigodnim  riječima pozdravili su Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske, Darinko Mihaljević, ministar MUP-a i osobni izaslanik Draška Dalića, predsjednika Hercegbosanske županije, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, te dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije,  koji je u svojstvu domaćina izrazio zadovoljstvo što su Mostar i Hercegovačko – neretvanska županija već petu godinu domaćin ovih susreta.

Izaslanstvo općine Čapljina predvođeno načelnikom dr. Smiljanom Vidićem nazočilo je ovoj već tradicionalnoj večeri.

Kroz nastupe KUD ”Kralj Tomislav” iz Tolise i HKUD ”Lindžo” iz Neuma, nazočni su uživali u bogatstvu narodnih nošnji i izvornih pjesama tih krajeva, a za potpuni glazbeni ugođaj pobrinuo se tamburaški sastav ”Begeš” iz Županje.

Najave i promocije

Related news