back to top
29 C
Čapljina
Četvrtak, 13 lipnja, 2024

VIDEO prilog održavanja 25. Obljetnice HVO-a u Čapljini

U Čapljini je u petak svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja HVO-a i 12. obljetnica Prve pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH.

U spomen na sve stradale u Vojarni “Božan Šimović” položen je vijenac i zapaljena je svijeća kod spomen-križa. Molitvu za poginule branitelje predvodio je vojni ordinarij u BiH, biskup Tomo Vukšić.

Svečani ešalon Oružanih snaga BiH postrojio se pred hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i ministricom obrane BiH Marinom Pendeš.

Ponosni na Domovinski rat i Hrvatsko vijeće obrane, poruke su s govornice.

“Kroz častan, viteški način golobradi, nepripremljeni i koji vjerojatno prije ulaska u HVO nisu ni razmišljali da će privrženo nositi oružje, spasili su svoj dom, narod i domovinu. U konačnici su omogućili da se prave politički dogovori kako bi se okončao krvavi rat 1995. godine. Na to moramo biti ponosni. Zbog toga sam posebno sretan na ovoj jubilarnoj obljetnici. Uspjeli smo se transformirati unutar Oružanih snaga BiH po mjeri kako bi se sve trebalo organizirati u BiH. Zbog toga su Oružane snage BiH i Ministarstvo obrane BiH uspješni, iako ni izbliza ne pratimo standarde onih kojima ćemo se sutra početi pridruživati,” poručio je Čović.

“Pripadnici Oružanih snaga BiH su od samog utemeljenja pokazali kako su spremni odgovoriti izazovima u mirovnim misijama”, istaknula je ministrica Pendeš.

NASATV

Najave i promocije

Related news